Äntligen sol!


Det var så härligt väder igår em. Solen sken och fåglarna kvittrade, underbart!
Sol och några plusgrader = slask! Barnen sprang i vattenpölar hela vägen hem och sen var det bara att vända skorna uppochner och hälla ut vattnet när vi kom hem! Men efter en varm dusch och lite pannkaka (det var ju torsdag ;-) så var alla nöjda och glada igen!
Tänk, nu är det inte långt kvar tills det bara är att stoppa in fötterna i ett par sandaler och smörja in kinderna med solskydd......mmmm.....





*come in Tokyo*

Den här söta radion skulle jag kunna leva med :-)  Kan tänka mig ha den sittandes på mitt skrivbord och lyssna på den när jag pysslar! Tror minsann att jag börjar gilla 50/60-tals prylar mer och mer!


*färdig*

Jag har virkat en "test-filt" för att lära mig hur man gör mormorsfilt. Nu är den klar (dock inte riktigt på denna bilden, men nästan) och det blev en modell mindre, typ dockfilt. Men det gör inget för färgerna passar bra för det.

Nu ska jag leta rätt på bättre garn i turkost, brunt mm. som passar in i vardagsrummet....sen är det bara och sätta fart! :-)



*happy day*

Blir en bra dag idag, kan inte bli annat.

Thomas fyller år. Grattis min älskling!

Vågen visade -3 kg (i snitt 1 kg/v) *yey me!*

Kikade ut genom fönstret och såg en underbar rosafärgad himmel...

...ja, det blir en bra dag!


♥ Heidi


*tittskåp*

Har haft ett tomt tittskåp hur länge som helst, och tänkte att nu var det dags att göra något av det. Det blev ett litet dino-landskap till Anton som älskar dinosaurier!
Först målade jag utsidan brun och klädde både insida och utsida i diverse scrap-papper. Trädet är av chipboard (kartong) som jag också klätt med papper. Jag snodde en liten av hans dinosaurier och limmade fast, tillsammans med lite stenar och gräset är sk paper-frills. Av halloween-pyntet så tog jag en bit spindelväv och en av Antons alla spindlar. Gick jättesnabbt att göra och behöver inte vara så avancerat, jag ville bara göra något enkelt men kul för honom!




Det är riktigt taskig fotokvalitet, då det är stört omöjligt att få bra bilder kvällstid, och allra helst genom ett glas!

*JA tack!*

Förmodligen ett helt ointressant inlägg för alla som inte scrappar...men dessa papper från DreamStreetPapers är ju såå fina (resten av kollektionerna är också fina)! Vill ha!

Det är jobbigt när man inte har pengar precis när alla CHA-nyheter dyker upp på löpande band...suck....















arbetsträning & virkat

Idag var andra dagen på min arbetsträning och det har gått så bra! Jag vet, två dar säger inte så jättemycket men det känns som det kommer gå vägen det här! :-)
Anton blev sjuk i helgen så mannen fick vabba, så jag har haft en lugn start och inte behövt sköta all ruljans hemma heller!
Igår var jag trött, men tänkte att jag kan inte sova vid 19.30 ;-) så jag satte mig och virkade lite och pratade på msn.
Hade ett gult nystan jag fyndat för en tia och visste inte riktigt vad jag skulle göra av det....men det blev en liten mini-väska! :-) 
Var inne och kikade på www.etsy.com och fick massa roliga idéer på saker man kan göra! Ja, egentligen är ju det en shop men vem har sagt att man inte kan fönstershoppa och sen göra nåt själv istället! :-)




Valentines Day



KÄRLEK♥

*hipp hurra*


(fotot är lånat)

Har ju helt missat att bloggen firar 1år den 31januari! Så Grattis till mig, i efterskott! :-)

Vet andra har tex utlottningar när de firar...så då kan ju inte jag vara sämre heller!
Funderar bara på vad jag ska lotta ut...*kliar sig i huvudet* Kanske en liten virkad sak? Eller att man får sitt foto scrappat...eller?!
Hm...får fundera lite. Ge gärna förslag! Är ju inte så jättemånga läsare här, man är ju ingen Husmus direkt ;-) Men desto större chans för dig att vinna! :-)

Heidi

*isigt värre*

Foton från i måndags. Det var kallt och jättehalt ute. Vi tog en liten omväg genom parken, för jag ville fota barnen lite. Trots lite mutor i form av riskakor så var det inte alla som uppskattade mammas fotograferande! ;-)





"Varför måste du alltid ta koooort!?"


Här är iaf en linslus, som gärna poserar lite. Lite överdrivet också! *ha..ha*


Barnen tyckte det var jättekul att det var isgata, men hariga mamman var glad att hon hade en barnvagn att hålla balansen med!


*love*



För ett litet tag sedan blev jag utmanad av Sandra att lista tre saker jag är nöjd med på min kropp! Har ju liiite svårt att se de bra sakerna för tillfället. Men jag försöker iaf.

1. Mina ögon. De kan se lite trötta ut emellanåt, men jag tycker de är rätt ok ändå! :-) Gillar grönt!
2. Mina händer. När naglarna är fixade är de faktiskt rätt fina. Annars fungerar de alldeles utmärkt till att pyssla med ;-)
3. Håret (kanske inte räknas som kroppsdel iofs) För att jag har bra hårkvalité som inte blir slitet i första taget. Gillar det speciellt nu när jag precis färgat det också! :-)

Nu är jag inte världsbäst att hålla alla regler....så jag utmanar de som vill anta utmaningen! ;-)



Reglerna;
1. Placera ovanstående banner på din blogg.
2. Lista tre saker på din kropp som du är särskilt nöjd med.
3. Länka till den du blev utmanad av.
4. ...och skicka vidare utmaningen till tre personer 
som du tycker borde vara extra nöjda med sig själva.

Sötsugen?!

Vet inte om detta är resultatet av att jag slutade med socker förra veckan....men kul var det iaf! :-)






Så var det dags igen..

Förstår inte vad det är med den här ungen?! Men det är alltid han som råkar ut för olyckor! I fredags när jag satt hos Pernilla i  lugnan ro och fikade så ringde de från dagis. Willis hade bråkat med en kompis och resultatet blev ett sår vid ögat. Det är 3:e gången han blir ihop-plåstrad! Första gången fick vi åka in med honom och de limmade ett jack i huvudet. Andra gången tejpade jag ihop ett jack i pannan. Då hade jag ingen riktig "sår-tejp" men efter det så införskaffades det!
Nu hade de redan satt på ett plåster på dagis, och det var ju nästan omöjligt att få bort utan att riva loss hela peruken, så vi lät sista biten sitta kvar så han fick ha kvar håret :-) Sen fick jag leka sjuksyster och tejpa...
Börjar bli en vana det här... :-(




På kvällen var han dock på sitt vanliga humör! Han både sjöng och spelade gitarr med resten av grabbarna i familjen, till RockBand. Självklart sprang han och hämtade lite coola accessoarer ;-)



Mitt i en låt somnar han....En hård vecka på dagis tar ut sin rätt! ;-)




Hey Ho Let´s Go!

I morse vaknar min man (själv sov jag som en stock!) av att W och A ligger i varsitt rum och sjunger/ropar "Hey Ho Let´s Go" genom väggen! (tunna väggar) *LOL*

Som jag berättat förut så gillar barnen att spela Rock Band och favoritlåten är Ramones låt! Igår när Anton var i duschen så sjöng han den och spelade "trummor" på badleksakerna...ha..ha..

Kunde inte låta bli att småle när jag hittade dessa rullgardiner när jag surfade på nätet....

Det kanske är nåt för blivande små rockers?! ;-)

Hur gick det sen...?

Fick ju en kropps-chock häromdan när jag läste mina gamla mått...
Uppdatering:
Jag slängde faktiskt sista chokladen jag satt och åt!
Sedan i måndags (ja, det är inte så länge än...men man måste ju börja någon stans!) har jag äta en mer GI-vänlig kost (ja, igen!) och det har gått ganska bra! Måste hålla mina socker-monster under kontroll, men jag har inte kört igång så extremt som jag brukar. För då håller det inte så värst länge.
Har minskat te-drickandet till 3 koppar om dagen. Med hälften så mycket honung än jag brukar (kan inte ta bort all glädje på en gång ;-) Har inte ätit varken bröd, pasta, ris eller potatis. Och hör och häpna -ingen Coca Cola! *skratt*. Cola och choklad är mina svagheter....
Så jag tycker att jag varit duktig, även om det bara är ett par dagar! Men det är alltid svårare när man är hemma om dagarna, då är det lätt att komma på sig själv rotandes i skafferiet.
Men nu är det slut med det!

Och den 16:e ska jag göra ett nytt försök att återgå till mitt arbete! Denna gången ska jag börja arbetsträna så att jag får en lugn start. Jag är positiv och inställd på att allt kommer gå bra! :-) Kanske kommer jag inte orka uppdatera bloggen så ofta, kanske kommer jag inte ens orka pyssla så mycket. Men jag hoppas att jag så småningom kommer i fas igen i sånt fall!

♥Heidi


dagens DIY (do it yourself)

Ja, det är poppis att göra det själv. Själv är bäste dräng...eller?!
Här har jag gjort en liten vant/möss-hängare, för de blöta grejjer barnen kommer in med. Perfekt att sätta fast vantarna i en klädnypa och hänga in hela galgen i torkskåpet. Bara att hänga ut i hallen när det är torrt! Smidigt!



Detta behöver du: en galge i trä, klädnypor, ståltråd, krokar att fästa ståltråden i. Färg


Jag tog loss pinnen på galgen (den man hänger byxor på) och i hålen skruvade jag dit öglor/krokar. Jag målade både galgen och klädnyporna i vitt. Tog mina akrylfärger (man tager vad man haver) och blandade till en mer antik-vit färg. Sedan skruvade jag dit öglorna i de hål som blev efter de små spikar som pinnen satt fast i. Satte fast ståltråden efter att jag trätt på klädnyporna (ingen risk att de trillar av då) och sen är det klart! Plätt-lätt! :-)


ja, jag är sjuk...

...i huvudet! ;-) Har ju inte påstått nåt annat! Det här är lite av det jag har virkat den senaste tiden.
Fråga mig inte vad jag ska ha de till, får väl börja sälja virkade grejjer om inte den här "manin" slutar snart *ha..ha*




You can run, but you can´t hide....



För ett tag sedan så rensade jag i källaren. Jag har lite svårt att slänga saker. Men ut åkte massor!
Fast inte mina gamla kalendrar som jag sparat i "några" år...Ett tag var min kalender nästan som en dagbok. Det stod inte bara vad jag planerade utan även vad jag gjort, vem jag pratat i telefon med mm.
Den äldsta som jag sparat är från 98-99. Det var i november 1999 som jag och Thomas träffades. Så kul att läsa om den "gamla goda tiden" ;-)
Jättekul! Tills jag hittade en liten lapp instucken i kalendern. En lapp där jag skrivit upp mina mått. (ja, jag har sparat lappar med mina mått i flera år, suck).
En liten, jävla, lapp som är daterad 17 januari 1999. Läser den och inser att jag då hade ett midjemått som motsvarar min nuvarande omkrets av ett av mina LÅR!
FATTA, jag har lika feta lår som jag hade smal midja då! *GAH* Snacka om ångest!
*slänger den sista chokladen i soporna*

MÅSTE.GÖRA.NÅGOT.NU!!!!!

*djup suck*

RSS 2.0