Happy Halloween!

De här figurerna lämnade jag på dagis i morse:
Och ett jättestort tack till Pernilla, som hjälpte mig med "dräkt-makeriet"! Utan henne hade jag nog aldrig blivi klar i tid!!

Tyvärr blev draken lite sur vid fotograferingen, så det här blev bästa bilden. Synd att ni inte fick se den fina svansen ordentligt -och drakens ögon för den delen! Nåja.


Till middag hade jag lovat läskig mat. Ögonen (äggen) har jag ritat på med ätbara färgpennor, jätteenkelt och effektivt! :-)






Dessert: "Brain-cupcakes". Hittade en bild på nätet där de spritsat "hjärnor" på muffins. Gjorde dock en mycket enklare variant. Färdigköpta minimuffins (citron), blandade ihop philadelphia med florsocker och en skvätt citronsaft, kleta på detta och sen lägg dit en valnöt....Voilá!


Strax före maten hade vi lite ansiktsmålning. Det blev superhjältar för hela slanten!
När vi ätit och dukat av så hade vi "spök-bowling", en för dagen uppfunnen sport...ha...ha! Jag tog helt enkelt 5 toarullar, vitt tyg, lite snöre och gjorde små spöken. Ögonen målade jag dit med spritpenna. Sen ställde vi upp spökena och rullade tennisboll istället för bowlingklot....tror inte det hade varit så poppis hos grannarna med riktiga klot ;-)
Barnen hade skoj och så vann de varsin skål med godis oxå! Vad den innehöll?! Löständer, döskallar, grodor,råttor....mm. Såklart! :-)


en bok

Fick för ett tag sedan ett beställningsjobb. En bok att skriva ner tankar, kanske fästa några bilder...
Blev riktigt nöjd med resultatet!
Jag är så barnsligt förtjust i mina lack! Här har jag använt "Glossy Accent" som regndroppar på löven och så "Crackle Accents" på text och några blommor.








halloweenförberedelser

Jaha, nu har barnen bestämt vad de ska vara på dagis halloweenfest i morgon. Melvin och Anton ville vara sjörövare och Willis en drake!
Kanske inte riktigt vad jag hade i åtanke, men sjörövarna är ju lätt fixat så då kan jag lägga ner lite mer tid på draken! Är ju ute i extremt dålig tid, eftersom vi varit sjuka men skam den som ger sig! Här ska det pysslas dräkter!
Skepp O´hoj!

back on track

Sådärja, nu mår jag bättre! *pust*

Fick reda på att det är maskerad på dagis på fredag, och det är onsdag idag! Behöver inspiration!
Snabbt ut på nätet och kolla vad man kan hitta på!
Googlade och hittade massa  costumes som fick mig att le iaf!
Ett axplock:









Blev nog inte så mycket klokare av detta.... ;-)

Sjuk...

Ursäkta frånvaron! Har haft besök av herr Magsjuka (måste vara en man eller hur!?).
Lite piggare nu, men det är inte över riktig än...så jag återkommer när det lugnat ner sig här hemma!

Utlottning

Hittade till en trevlig blogg, som dessutom har en liten utlottning på gång! Kika in och skriv ett inlägg, så har du också chans att vinna ett scrappaket! :-) http://blogg.brandin.info/

babbel *varning*

Insåg precis att det vore bra att städa pysselrummet om vi överhuvudtaget ska få plats att scrappa här på söndag. Det är ju då vi har vår pyssel-träff. *längtar*
Och handen på hjärtat -jag är en "messy scrapbooker". Min man är inte världens ordningssammaste människa, men när t.om. HAN påpekar att det är stökigt..så, ja då är det riktigt stökigt!!! *lol*
Just idag så är iaf ena sidan av skrivbordet relativt tomt. Vi har ju två stycken 2meters skrivbord mittemot varandra och på ena sidan har mannen sin dator. Resten har jag! Rättvis fördelning ;-)

Igår fick jag min beställning från Magdas och var tvungen att sätta tänderna (eller saxen åtminstone) i papprena på kvällen!
Pernilla kom förbi en sväng för att kolla in vad jag fått och Emelina (14 mån) testade om locket var åtskruvat ordentligt på lacket jag köpt...och fukttåligheten på telefonen oxå *ha..ha*

På tal om telefoner så var ju Thomas snäll och lämnade in min mobil på lagning. Ända sedan jag köpte den så har den stulat, stängt av sig och så. Jag har bara inte fått foten ur, för att lämna in den. Men nu är den tillbaka och förhoppningsvis ska den funka igen!

Kvällen får inte bli sen idag, för i morgon och resten av helgen är det full rulle.
Planer för fredag:
Åka och köpa färg & spackel. Åka och fota i Gamla Stan med min syster(om vädret tillåter). Försöka hinna tvätta lite innan stan. Klämma in tid till att köpa jeans!
Thomas jobbar kväll, men syrran kommer över och Andreas ska börja spackla i Melvins rum. När barnen somnat så ska vi scrappa och babbla!

Lördag: Familjen! Handla. Åka till något lekland, ev med några bekanta och deras barn. Städa. På kvällen kommer (om jag känner dem rätt) Thomas och Andreas spela Rock Band och jag sitta och scrappa eller sitta vid datorn..

Söndag: Tjejerna kommer över för en dags trevligt sällskap med scrapping och allmänt tjatter :-)  Stackars Andreas som fixar i Melvins rum får väl ha hörselskydd på sig eller nåt ;-) Thomas tar med sig barnen och åker och hälsar på sin syster i Eskilstuna. På kvällen lär hela familjen vara trötta och slöa så då blir det förmodligen soffan och någon film!

Så är iaf planerna för helgen, sen om det blir så är en annan historia....

Spara på idéer..

När jag surfar runt och hittar saker jag gillar och blir inspirerad av så sparar jag oftast det i min dator. Har lite olika kategorier när det gäller dessa bilder. En för inredning, en för scrappade LO:s, en för kort och altrade grejjer....osv.
Så när jag sen blir lite pysselsugen så kikar jag i de olika mapparna och får nån idé vad jag vill göra! Problemet blir bara att jag har såå många projekt på gång samtidigt....att jag liksom inte kommer nån vart. *lol*

Som de här ursöta kuddarna! Blir sugen på att klippa lite i filt.... :-)



bild från http://sassafras.typepad.com

Som utlovat:

Här kommer lite pysslat :-)

En liten ask till Melvin att ha smått i. Valde färger som ska passa in i hans rum när det blir klart (orange, svart,grå)



Sen blev det en "läskig" LO med lite egengjorda dekorationer.


Närbild på dekosen jag passade på att göra när barnen ville lägga pärlplattor! (måste ju ta tillvara på tillfällena ;-)
Det skymtar också min egengjorda "ticket" i nederkanten på den bilden oxå. Jättekul och enkelt att göra själv faktiskt!


Piffade till rubriken med lite Crackle Accents (från Rangers) som jag är helt förälskad i!



Här kommer en helt galen LO :-) Texten handlar om hur blind jag var som yngre, då fattade inte jag hur smal jag var! Hur jag önskar idag att man hade den kroppen....
Jag smackade på med massa bling, stickles, sydde som en toka....och ja, här är resultatet:









Got my Mojo back!!

Känns som jag kommit in i scrapflowet igen! Kul! Har gjort 2 layouter idag och altrat en liten ask! :-) Bilder kommer i morgon, ingen idé att ens försöka sig på att fota i mörkret. Dessutom så är det dags att sova nu!

Börjar bli laddad inför söndag då vi ska ha scrapträff igen! :-)

Blir en längre uppdatering i morgon, för nu är jag alldeles för trött helt enkelt!

God Natt!

Några LO:s

Först kommer två som jag gjorde klart för ett par dagar sedan. Den första är nästan CASE:ad (CopyAndStealEverything) av en layout jag hittat på nätet, tyvärr minns jag inte var jag hittade den!






Här kommer fredagkvällens alster! Tänkte lägga mig tidigt men "fastnade"....resultatet blev dessa två:




I mitt badrumsskåp

Såg häromdagen att det verkligen var dags att städa badrumsskåpet. Och när jag ändå skulle plocka ur och städa så var det lika bra att göra det ordentligt! Så jag tog lite tapet och klädde insidan av skåpet. Använde bara dubbelhäftande tejp, så det går lätt att ta bort om man tröttnar eller om det blir fläckar el dyl.

Blev riktigt nöjd med resultatet (och tack till syster som jag snott tapeten ifrån *lol*)...





Känns skönt att ha rensat och slängt en massa burkar...för ärligt, hur mycket använder man egentligen!?
Och ni som undrar, så är grabbarnas prylar i det andra badrummet (och i ett annat skåp), sånär på som en tub med tandkräm och (blå!)sprayfärg till håret!

Sen passade jag på att rensa vårat andra skåp i mitt badrum. En hel påse full med tuber och burkar slängde jag!!! Så nu får vi faktiskt plats med det som behövs...OCH man hittar det man letar efter! *vågen*

Hur ofta städar ni era badrumsskåp? De flesta öppnade förpackningar håller mellan 6-12 månader....och jag kan säga att på en hel del grejjer hade datumet passerat hos oss! Nu är det väl mest sånt som man inte använder varje dag, eftersom de hinner ju gå åt. Kände dock att jag måste "uppdatera" bland annat sånt som alsolsprit, ögondroppar mm.

Glömde fota det skåpet....men det var inte så intressant ändå ;-)
Fast lite spännande är det väl ändå att kika i andras badrumsskåp....tycker jag iaf! Nu är ju mitt inte det roligaste kanske...men ändå!

La till en ny kategori också...Städning! Eftersom jag märkte att det var ett återkommande inslag av någon anledning. .-)

Lamp-makeover

Minstingen är mörkrädd. Har haft denna lampa i fönstret men det blir alldeles för ljust, även om man ställer den bakom gardinerna. Så jag tog lite överblivet tyg och sydde snabbt ihop en "tub" som jag limmade fast uppe och nedtill. Duger helt klart till ett barnrum tycker jag!

Före:


Efter:


.:LOVE:. Wall-E

Vi i familjen har blivit lite små-kära i Wall-E sedan vi såg filmen! Han är ju så söt!
Var ju "tvungen" att Wal-E-pyssla lite dårå...






En diskad konservburk, printad bild, klister.....Tadaa en  -Pennburk! (se till att vika ner vassa kanter så barnen inte skär sig!)

höstpromenad

Kanonväder för att ta en höstpromenad och fota lite!
Stackars Emelina får en kamera upp i ansiktet så fort vi träffas! *LOL*
Tog nästan 200 bilder på henne! :-) (Pernilla, jag skickar dem sen!)





ingen trevlig helg...

Jag var helt säker på att Anton hade öroninflammation igår morse. Thomas gick ner till närakuten med honom.
Nähäpp, det var ingen öroninflammation -det var streptokocker i halsen istället.
Sen får Melvin hög feber och kräks. Sen fortsatte det ett par gånger under dagen och vid middagstid. Han låg i soffan hela dagen, orkade inte göra nånting.
Sen får stackars Melvin lägga sig på tom mage. I morse hade han fortfarande feber men nu har han fått i sig lite alvedon, blåbärssoppa, vatten och en skiva rostat bröd. (ja, inte på en gång)
Anton är pigg och feberfri idag.

Willis var borta med moster nästan hela gårdagen, så vi håller tummarna att han klarat sig! Själva har vi spritat händerna stup i ett och städat med klorin. Melvin tyckte det luktade som i simhallen! :-)

Natten gick bra, ingen som kräktes eller så. Men eftersom Thomas sov på soffan och vi ville hålla Willis borta från sjuklingarna så fick han sova med mig. Vilket resulterade i att jag sov skitdåligt! Låg och lyssnade på tecken på att han skulle bli dålig med. Minsta lilla så vaknade jag!
Stackars Willis drog jag upp mitt i natten då han satte sig upp yrvaket och jag trodde han mådde dåligt. Lyfte in han på toaletten och då drar han av sig kalsongerna och frågar om han skulle kissa! :-) Lilla gubben!

Nu leker barnen som vanligt, Willis på dagis och de andra i hallen här hemma. Jag ska ta och hoppa in i duschen och se om jag blir lite piggare... (yeah,right!)

livstecken

Känner att jag inte riktigt orkat blogga på ett tag. Eller, jag har inte haft så mycket att blogga om. Efter jag varit på jobbet i tisdags så fick Melvin feber på kvällen. Han var hemma resten av veckan. Idag fick Anton feber -igen. Han var ju sjuk för 1 ½ vecka sen ungefär. Suck...
Jag börjar fundera på om han har öroninflammation. Efter förra gången han var sjuk så har han tydligen varit väldigt högljudd på dagis....och han har faktiskt varit geggig i ena örat när jag tänker efter!
Han har ju tidigare haft öroninflammation utan att vi märkt det. Gick ner till läkaren en gång, för hans hosta, och då visade det sig att det var öronen. Så det är ju inte omöjligt att så är fallet nu.
Så bli han inte bättre i morgon så blir det farbror doktorn direkt på måndag morgon!

Har skapat lite ändå. Började faktiskt med julkortstillverkning i går kväll! Sen har jag ett litet hemligt projekt på gång också.... :-)

Grey´s

Nä, jag sitter faktiskt inte och kollar på Grey´s Anatomy just nu!!   *chockerande*  :-)
Förra onsdagen så kom syster i vanlig ordning, för att titta med mig. Vi "bullade upp" med popcorn, cola och lite godis. Såå förväntansfulla! Men vad kommer vi på....joo, att vi redan sett det avsnittet och det följande! SUCK!!!

Här i lilla Sverige så bestämde man sig nämligen för att inte visa de två sista avsnitten av säsongen!  Så ikväll är det egentligen den riktiga säsongsavslutningen och allt vad det brukar innebära...
Jag säger bara -FRAM MED NÄSDUKARNA!!!! 
Vill inte avslöja mer, om det mot förmodan skulle vara någon som råkar läsa min blogg i pausen, eller nåt!

Fast jag spelar faktiskt in avsnittet (och syster sitter hemma och förhoppningsvis pluggar till morgondagens prov!!!) för att kolla en gång till, det var SÅ bra! :-)

Nu ska jag sova. Förhoppningsvis sover barnen inatt. Igår natt vaknade Anton en massa (men söta mannen gick upp, så jag hörde ingenting). I morgon börjar mannen tidigt, tidigt på jobbet....så då får jag gå upp ifall det blir en sån natt.

...Mot kudden!

tänk, tänk, tänk!



Jag har fortsatt mitt sållande av foton. Redigerat yttepytte-lite, bara det absolut nödvändigaste! Men det tar TID! Insåg nog inte riktigt hur mycket jobb det låg bakom detta! Men jag tycker det är roligt! Och så har jag gjort det enkelt för mig med själva "konceptet".
Har nu printat ytterligare ett gäng foton. Svårigheten tycker jag är att välja vilka bilder som ska få bli de största, mest framträdande....
....hmm.....tänk, tänk tänk!

Jobbet

Igår åkte jag och fikade på jobbet. Jag fick med mig Pernilla och Emelina också, fast Pernilla är ju inte direkt svårövertalad ;-) 
Kameran åkte med, för jag tänkte fota lite kompletterande bilder till "a week in the life"projektet i bussen. Så då passade jag på att fota Emmet och sen i "förbifarten" ta lite bussbilder! Fånig som jag är tycker jag annars att det är pinsamt att fota på vissa ställen, speciellt om jag är själv! Men nu hade jag ju orsak :-)


Busloppan:


Det kändes jättebra att komma till jobbet igen. Allt är sig liksom likt fast ändå inte. Det är ju lite nytt folk för mig, nya barn och sånt. Nu är förhoppningen att jag ska kunna börja arbetsträna innan årskiftet! Jag hoppas på det och nu ska jag även åka och hälsa på oftare så att jag får in lite rutinen att åka dit igen!

Efter ca 1½ timme på jobbet så promenerade vi hem. HELT slut var jag när jag kom hem! Försökte sova en stund innan barnen kom hem, men jag hade svårt att komma till ro. Det snurrade så mycket tankar och intryck i min lilla hjärna! :-)


1568

....ja, det var exakt 1568 foton tagna under förra veckan! Helt sjukt många! Iofs fick barnen fota lite med vår gamla kamera på väg till dagis en dag och då blev det ju över hundra bilder bara där! :-)

Så nu har jag börjat fundera ut hur albumet ska bli, jag gör liknande upplägg som Ali, varför uppfinna hjulet en gång till! ;-)
Har tänkt att jag inte ska göra så mycket redigering av bilderna, mest ljuset och beskärning. Har redan printat ut 9 foton (små bilder) som var klara från måndagen.

Men nu blir det ingen mer dator ikväll. Vi spelade in CSI igår så nu ska vi titta på det och ta det lugnt! I morgon kommer Melvin vara hemma från dagis, då han fick feber nu på kvällen, så då kanske jag bloggar lite mer.

♥Heidi


söndagsbestyr

Hu vad det här vädret gör mig seg! Skönt att slippa gå ut, men jag blir så trött!
Fast i förmiddags var vi riktigt produktiva här hemma!
Thomas började med att vika tvätt och sen vidare med dammsugning och torka golv. Jag rensade i sovrummet och bland massa grejjer som vi behövt gå igenom. Rensade ur både byrån i sovrummet och mitt nattduksbord. Fyra papperskassar med grejjer är slängda. En påse med barnkläder åker till klädinsamling...  *skönt*
Sen har jag börjat röja bland scrapgrejjerna också. Ska sälja sånt jag inte använder hade jag tänkt.
Har börjat fota det men har inte riktigt orken att göra allt idag.

Sen kom mamma och Nisse en sväng och fikade. Och nu väntas middag. Thomas ska göra hemmagjord pizza! Degen står och jäser och tomatsåsen är färdig.

Tog fram ett album som jag ska ha till mitt projekt "a week in the life" som jag berättat om förut. Har ingen aning om hur jag ska tackla alla foton, men det ska väl gå till slut!


*Det är bra att städa ibland*

I mer än tre timmar har jag städat idag. Det behövdes! När jag dammsög soffan hittade jag fjärrkontrollen till vår dvd-spelare. Den har varit borta i över en månad! Sa jag inte att det behövdes städa!? ;-) Vi kanske skulle ta och lyfta bort alla soffkuddar lite oftare....


Blev inte så mycket fotat idag. Men det är ok ändå. Det finns en gräns på hur många städ-bilder som behövs! *LOL*


Lite bilder från dagen:



fortfarande INTE sponsrad av Ajax, men om nån därifrån är villig så go ahead och ring mig! :-)


.:städning pågår:.


fick-fynd i sonens byxor


pannbiffar med potatis och pepparsås åsså lite grönt


Min minsta pirat


Barn kan!

Läste precis denna artikel på Aftonbladet : http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3449009.ab
Det är ju så, barn kan mer än man tror! Vilka otroligt duktiga syskon! Blev lite tårögd när jag läste artikeln *lol*

bad blogger...

Förlåt, jag är en dålig bloggare! Är så trött att jag går av snart. (kan man det?!)
Min dokumentationsvecka tar lite på krafterna ;-)
Lovar att blogga mer i morgon istället.

Nu blir det tidig läggning för mig!
Natti natt ♥Heidi


På väg till dagis i morse. Fotograf= Melvin 5år

RSS 2.0