det stora möbelvaruhuset..

Idag åkte vi till det "det stora kända möbelvaruhuset" där alla handlar. Med 3 barn. Tacka gudarna för att man kan lämna in dem på barnpassning! ;-)
Så en timme utan barn hade vi på oss. Men eftersom vi hade en begränsad budget (så det låter *ha..ha*) så visste vi vad som skulle handlas. Fast som alltid så kommer man ju hem med mer än man tänkt.
Denna gången var det iofs inga onödiga saker!



Nu börjar jag känna att Willis får det "rockiga" men även mysiga rummet som han vill ha!
På lördag fyller han ju 4år och då vill jag att det ska vara klart för "inflyttning" igen. Nu har han fått sova i Melvins rum hela sommaren, så det börjar bli dags.

Efter besöket på Ikea (och ett stort psykbryt av en övertrött Anton) och familjen Finnsson på fika på em. så är jag helt slut! Trevligt har det varit, men såå slut är jag!

Nu blir det lite slapping och sen sova!

♥ Heidi

Kalas!

Anton har tjatat om tårta ända sen hans födelsedag (i tisdags) och idag var det äntligen dags för kalas!
Thomas stack iväg med barnen på fm. så jag kunde göra tårtan i lugn och ro och städa lite.

Här kommer lite kalas-iga bilder!

Paketöppningen är alltid rolig! :-)







Tårtan fick han inte se innan...men åh, så glad han blev! Hajar går alltid hem ;-)




Anton fick skära tårtan själv....och det första han gjorde var (såklart) att försöka skära i hajen!
Sen, efter lite hjälp att faktiskt få lite tårta på sin tallrik, så tog han en stor tugga av hajens nos! Han åt faktiskt upp halva hajen! *LOL*  Fatta, det är i stort sett BARA SOCKER! Så ni kan förstå hur sockerstinn han var sen!
Men min älskade man var snäll nog att åka iväg med barnen till Andy´s lekland efter kalaset, så att de kunde springa av sig allt socker (och mamma sova en stund).



Såhär såg tårtan ut före "massakern". Det var såå värt den tid det tog att göra den, för att se hur glad Anton blev!
Mitt lilla ♥



Än en gång har jag haft lite inspiration av bla Anna på www.metrobloggen.se/sockersott  Den stackars piraten har jag "stulit" från hennes tårta! Hajen hade jag faktiskt en modell till -nämligen Antons ena födelsedagspresent!

Nu ska jag passa på att dricka en kopp te i lugn och ro innan alla mina pojkar kommer hem! Måste passa på att tacka syster för hjälpen också! Puss!
Nästa helg är det kalas igen....

Stolt kille!



mammas stora kille

Bandförvaring

I söndags när syrran med pojkvän var hos oss så fick jag lite hjälp med min bandförvaring. Tidigare hade jag alla banden liggandes i denna Ikea-låda, huller om buller. Från allra första början var det ordning däri, men ju fler band jag samlat på mig....desto rörigare blev det!
Men nu var syster så snäll och hjälpte mig att sortera upp banden. Göra hål i sidan av lådan och så sticker alla banden ut genom varsitt hål. Lätt att hitta det man söker och smidig överblick. Bara att dra ut så lång bit man behöver och sen klippa! :-)
De allra minsta snuttarna fick ligga i en glasburk bredvid.

Nu kanske jag börjar använda mera band, nu när de är så lättillgängliga!



Tack Mysan! ♥

Lillprins Bus & hajkorv

Vår lillprins Bus har fyllt 3 år! Igår var det den stora dagen och såhär förväntansfull var Anton när vi sjöng och delade ut paketen på morgonen:




En stolt kille visade upp 3 fingrar till fröken på dagis och så berättade han att idag skulle han minsann få välja mat och fika till kvällen.
Jag hämtade bara honom tidigare (de andra hämtade Thomas) och lite extra glad blev han nog när han såg att Emelina följde med! (ja, Pernilla också, men sorry Pernilla -jag tror Emelina lockar mer ;-)
Vi gick och handlade korv, till haj-korven han hade beställt och så valde han wienerbröd till fikat.
När vi kom hem så var det så lugnt, med bara vi två hemma. Han lekte med sina djur i vardagsrummet medans jag låg på soffan och små-vilade. Ibland kröp han upp bredvid mig för att gosa! Sen lagade han mat till mig på sitt rum och vi lekte.
Han tyckte nog att det var mysigt att vara hemma och ha mamma för sig själv!

Ni ser väl att det är hajar, blod,pengar mm.!? ;-)  Man SKA leka med maten...ibland! :-)


Paketen gick i temat DJUR (farliga, vad annars?!) och han längtar till kalaset på lördag...med haj-tårta!


sådärja...

Nu har jag lite mer tid för bloggning! Efter en vecka med massa tårt-fix, kalas (3 st), presentshopping, pyssel (gjort presenter), lite sjuka barn mm så är det en lugnare vecka. Anton fyller år i morgon, men honom firar vi på lördag.
Här kommer några bilder från två av kalasen. Först fyllde syster yster år i fredags och sen firades Emelina & Pernilla på lördagen!


Min 18-åriga syster My och gulligaste pojkvännen Andreas!


Tårtan blev populär! Den smakade underbart...massa choklad och sen hallonmousse och färska bär *slurp*
Blev inte helt nöjd med resultatet, utseendemässigt, då jag jämför med orginalet som finns på → www.metrobloggen.se/sockersott 
Denna kvinna gör fantastiska tårtor! Det var även därifrån som Converse-skorna till Emelinas tårta kom ifrån. Jag mailade henne och fick ritningarna! Så gullig tjej! :-)
Blev ju helt kär när jag såg dessa första gången...och det blev nog Pernilla med ;-) Så jag sa att skorna fixar jag, men tårtan får du göra själv! :-)

Så här blev min version av skorna (gjorde en liten skylt också av bara farten) :



Åh så kul det är att jobba med sugarpaste! Nu ska det göras haj-tårta till Anton och sen om två veckor när Willis fyller år så är det såklart Batman för hela slanten! :-)



Helt hysteriskt!

Det är galet mycket att fixa den här veckan, som jag berättade tidigare. I morse klev jag upp 05.15 -duschade, tog en snabb kopp te och sen bakade jag tårtbottnar.
Idag fyller min sötaste syster 18 år! GRATTIS MYSAN!!!
Nu äter jag en snabb frukost framför datorn och sen är det tillbaka till tårteriet! Ha, ha....du (Mysan alltså) trodde inte jag skulle baka någon tårta till dig va?! Jodu, så lätt slipper du inte undan ;-)

Tårtan får ni se när den är klar. Vet inte, eller jo, jag vet nog att jag INTE hinner lägga upp den här förrens ikväll (om jag inte stupar isäng då vill säga!). Annars blir det i morgon!


Finaste syster!


Barn med kronisk mundiarré...

Vid frukostbordet: 
Willis-"mamma jag vill ha O´boy!"
Jag-"Ok, du får det idag, eftersom du är sjuk" 
Jag häller upp mjölk i ett glas och tar fram O´boyen.
Willis: "mamma, kan du den där O´boy-sången?"
Jag undrar först vad han menar men kommer snabbt på....och sjunger på bred, falsk skånska: "O´boy vilket vackert väder, solen skiner idag"
Willis: "Kan du den där Batman-sången också?"
Jag: "Näe, den har jag aldrig hört"
Willis sjunger: "Batman flyger, Batman flyger. Sen kommer en annan Batman. Snipp snapp snut, så var sagan slut!"

Kan tala om att jag är redan trött i öronen! Han KAN inte sluta prata!!
Den här dagen kommer bli lååång!

ps. för övrigt så spelar han precis elgitarr och sjunger inne på rummet (lyckligtvis lyssnade han när jag sa att han skulle stänga dörren!)

drömma går ju....

Ska strax lägga mig. Men jag slank in på www.twopeasinabucket.com/shop och kollade in vad de fått in av CHA-winter -08 nyheterna....*suck*
Kan ju säga att det kommer bli riktigt jobbigt den kommande tiden (totalt köpstopp!)

Basic Grey gör ju ingen besviken! Underbara serier, som oftast då!


La inte in bilderna på en av serierna ser jag, orkar inte leta reda på bilden nu. Men den går i lila toner och är fin den med, men jag har lite svårt (som många andra) att scrappa i den färgen.

Sen så är det ju stämplar....alla dessa stämplar som kommer...

De här första är Making Memories och dessa försökte jag beställa från Scrapaddicted tidigare...men de var slut  då :-(  Jag blev så kär i dem!!!  Hoppas jag kan få tag på dem när jag har råd att handla igen...(när det nu blir)


Tyckte dessa höst och jul stämplarna var söta! De får gärna flytta hem till mig med!




Sådär, nu får jag fortsätta drömma.....fast med huvudet på kudden! Det blev sent igår kväll (igen) så nu är det läggdags så jag får lite mera timmar!

♥Heidi

De é mycket nu!

Det pysslas för fullt hemma nu. Måånga fyller år i augusti och det ska pysslas kort och annat. Sen pysslas det även i barnens rum med inredning och sånt.
Tyvärr är det inte sånt jag kan visa ännu..men det kommer!
Därför kanske jag inte heller kommer ha tid till att uppdatera varje dag här på bloggen...för jag måste ju ha lite tid att sova också *lol*

I morgon eftermiddag ska jag iaf inte pyssla (eller blogga heller för den delen). Då ska sötaste lilla tjejen -Emelina komma hit, när hennes mams & paps ska på fotboll. Det är inte bara jag som ser fram emot det, grabbarna är så förtjusta i henne. Melvin tyckte vi kunde byta bort Anton mot Emelina! *ha...ha*
Då ska jag äntligen få se "live" när hon går! :-) Snart kommer hon kunna springa och jaga grabbarna minsann...!

Nu ska jag sätta igång igen med mina pyssel-projekt så jag blir klar nån gång....

♥Heidi


mönster

Ibland när jag surfar runt så hittar jag inspirerande mönster/bilder som jag gillar. Om jag inte minns fel kommer dessa bilder från printpattern.blogspot.com 



Me like! :-)


I´m in love!

Tror nästan jag är KÄR!
I fredags fick jag hem massa underbara papper från DreamStreetPapers....och som vanligt var de såå fina! :-)
Jag skulle inte tveka om att prenumerera på deras papperskollektioner om det fanns möjlighet. De lyckas liksom varje gång! Dessa beställde jag från Jane på www.scrapaddicted.se  Nu kommer bara det stora problemet när man har så fina papper som dessutom är dubbelsidiga: Vilken sida ska man använda!? Det turkosa pappret längst fram på det övre fotot beställde jag två av direkt. För hur kunde jag INTE göra det !? ;-) Får nog göra så i framtiden, beställa 2 av varje sort....iaf när det gäller DreamStreetPapers!




Presenter

I lördags var jag och barnen och åt tårta hemma hos Marika med familj. Lilla Julia börjar bli stor tjej....hon har ju fyllt 1 år! Självklart blev det något pysslat till henne. Nämligen denna scrappade canvas-tavla:


Ville använda mycket rosa, till en rosa tjej! Och lite blått för att framhäva hennes vackra blå ögon! Man måste ju passa på att frossa i rosa och blommor och sånt när man får möjlighet att scrappa till en tjej....eftersom jag ju har tre killar! :-)




Blev riktigt nöjd, och hoppas att presenten var uppskattad! Jag tycker om att ge handgjorda presenter. Tycker dels att de är mer personliga och sen så visar man ju att man lagt ner tid och jobb för just den personen som får presenten! Det är mer värdefullt än en köpe-sak enligt mig!
( jo, visst kan köpe-gåvor också vara personliga, om man lägger ner omsorg att hitta något riktigt passande!)


"Nya" byxor

Igår kväll sydde jag äntligen klart Willis byxor som behövde lagas! När han vaknade i morse så visade jag dem för honom och han blev så glad och kramade mig hårt!
Så idag är det en stolt kille som går till dagis. Han ska börja på storbarnsavdelningen. Han har sina "nya" batman-byxor. Han är lycklig.

Såhär ser tydligen en cool kille ut (enligt honom):

As promised:

Först några layouter som legat ett tag utan att jag orkat göra klart dem, men nu så!

Melvins kalas från förra året. Nu tar det väl ett år innan jag gör årets kalas(!)


Eh, denna började jag på när jag var på ScrapEventet i april...JAG VET! En lo som inte riktigt representerar mig, känner jag...så jag är inte riktigt nöjd. Men jag är nöjd med att jag iaf gjorde klar den så att jag kan slänga in den i Antons album!


Den här var svår att göra! Ville ha nåt sjuttitalsaktigt...detta fick duga! Ville ju att han skulle ha det här dokumenterat. Willis såg så skön ut med peruk, mustach, glasögon och sen höll han konsert med sin elgitarr också! Som vi skrattade! *lol*


Här är sånt som inte legat länge:

Anton, från årets tripp till Parken Zoo.Tyckte det rutiga pappret passade perfekt till fotot!



Willis har en enorm fantasi och babblar konstant! Det går inte få ner alla hans knasiga kommentarer på papper, för då skulle jag ha en bok lika tjock som bibeln! Men lite då och då så skriver jag ner sånt han säger.



Blev så nöjd med detta fotot! Blev en rätt snabb lo. Men jag är nöjd!


I morgon..

...så lovar jag att uppdatera med massa scrappade alster! Såg att det var länge sedan sist. Kan nog bero på att jag haft en hög med halvfärdiga layouter! Oftast är det texten jag inte riktigt orkar fundera ut, men ibland blir det ju att man fastnar. Men nu ikväll så satte jag mig med pennan i högsta hugg och då blev 3 st klara på kort tid (det var ju inte så svårt!) och de, tillsammans med några till tänkte jag fota i morgon och lägga upp!

Sen ska jag fota den tavla jag gjort till söta lilla Julia i 1-års present...Blev nöjd med den...och jag hoppas familjen D gillar den med! :-)

Nu är det sovdags, måste vara pigg för i morgon kväll blir det ju ännu mer pyssel...

♥Heidi


Lurigt!

I mitten av juli så slutade Anton med blöjor. Även nattetid. Jätteskönt! Men även solen har sina fläckar...
Det började för dryga veckan sedan. Han vaknar oftast först i familjen, och smyger upp.
Inne i badrummet så hinner han inte av med kalsongerna tillräckligt snabbt, utan det kommer på golvet. Fine -det köper jag. Han är ju jätteduktig som går upp när han är kissnödig!
Men som sagt, den senaste veckan har han gjort "fanstyg" när han vaknat. Satt sig konstigt på toalettstolen så det kommer utanför, borstat med toaborsten i soffan....
Har funderat på hur jag ska göra för att undvika det här. Ja, vi har ju såklart pratat med honom. Men han ska trots allt bara fylla 3 och vi vet ju hur 3-åringar är
!
Eftersom jag är morgontrött så vaknar jag inte alltid när han går upp och Thomas som annars brukar gå upp med barnen på morgonen, jobbar ofta kväll/natt nu...vilket gör att han sover hårdare så tidigt på morgonen.

Då kom jag på genidraget. Jag hänger något på hans dörrhandtag, så när han öppnar sin dörr så trillar det ner....och låter...och väcker mig!

Jepp, det funkade! Hängde mitt skärp på handtaget igårkväll och jag vaknade direkt när han gick upp i morse! Kl. 05.10.  Inget bus, inga toaborstar på vift, inget kiss på golvet, ingenting!
Så nu dricker jag te, bloggar lite och han sitter och tittar på Scooby Doo....hans nya obsession.
Skönt att vakna till lugnt på morgonen!

♥Heidi

så kan man ju tröstshoppa också...

Varför är det alltid så att man gör tvärtemot det man borde göra, bara för att man är nere!?
När jag vet att jag skulle behöva hålla hårt i plånboken...
Nåja, jag beställde scrapgrejjer igår kväll...satt uppe seeent!
Nu väntar jag på två scrappaket varav iaf det ena borde komma i morgon, då det skickades idag.
Det blev lite av varje: "bling", papper, pennor (PRO-markers), stämplar, gluedots och lite annat smått&gott.
Ska bli kul att scrappa på lördag kväll med Marika och ev. Pernilla (jag håller tummarna på uruselt väder ;-) !
Men nu ska jag hoppa i säng, måste ta igen lite eftersom det blivit sena kvällar den här veckan!

♥Natti natt



shoppingen i början av veckan...

Har inte orkat uppdatera på flera dagar *fy skäms* ;-) Det finns inget att skylla på, förutom att jag blir ruskigt trött och orkelös av allt regnväder! Dessutom har jag varit i fullt sjå att planera och fnula på inredningen till barnens rum. Och i onsdags kom Pernilla, Emelina och Marika över och scrappade.

Åter till shoppingrundan i stan. Sonen var en liten ängel som bara behövde mutas med lite godis för att ställa upp att gå i affärer i flera timmar! Han skötte sig exemplariskt! Trots att han inte fyllt 4 än så var han intresserad av att kolla på alla prylar och det var inget gnäll.
 De affärer han uppskattade mest var Lagerhaus, DesignTorget och Stockhome...och det är ju  inte så konstigt. I de butikerna finns det ju massa roliga saker även för barn!

Sen "råkade" vi smita in på Panduro också. Jag fastnar lätt på såna ställen och märker inte hur tiden går...När Willis började bli uttråkad så sjöng han högt och sen satte han sig på en trappa i butiken och väntade! *lol*
Från Panduro fyndade jag plakatfärger till barnen! 11 kr/st kostade de bara. Ordinarie pris låg på typ 40 tror jag! Alltid trevligt med rea-fynd :-)

När det gällde prylar till Willis rum så hittade han en lampa i den första butiken vi gick in i (Lagerhaus) och den såg ut att passa in i hans rum. När jag kollade på prislappen så var det inget snack om saken →nedsänkt från 249 kr till endast 59 ! Taget!  Har inte orkat fota den och det fanns ingen bild på hemsidan.
Men vi köpte en drake från PlutoProdukter att hänga kläder eller nåt på. Bilden visar den i svart, men vi köpte en silverfärgad (också på Lagerhaus). Passar bra i ett rockigt rum, eller hur!

På Panduro så köpte jag förresten coola papper (scrapbooking) varav det ena ska ramas in och användas som tavla. Det var motiv av gitarrer, döskallar osv. De andra papprena ska jag nog använda för att pimpa till små förvaringslådor med!

Sen blev det inte så mycket mer handlat. Hann inte gå till alla de ställen jag tänkt, för det blev så sent. Men jag fick massa inspiration! Så nu gnuggas geniknölarna! :-)


Inredningshopping

Idag ska jag åka in till stan och kolla inredningsaffärer med sonen.
Hans rum måste ju bli klart nångång så jag ska leta lampa/lampor, tyg att sy kuddar av, lite förvaring mm.
Sen är det ju så roligt att kolla på roliga prylar! :-) Var jättelänge sen som jag åkte in till stan för att göra det. Lyckligtvis är Willis rätt så medgörlig och eftersom vi letar grejjer till hans rum så ska det nog gå bra. Får väl muta med nån glass eller nåt annars!

Butiker jag tänkte besöka:

Stockhome
Designtorget
Lagerhaus
Åhléns
Granit

...sen får vi se hur pigga vi är ;-) om vi knatar vidare eller inte. Alla dessa butiker ligger ju så nära varandra så det är perfekt! 

Skulle behöva handla present till en viss söt liten tjej som fyller år snart också...
Ja, egentligen är det rätt många som fyller år snart. I Augusti verkar det som halva bekantskapskretsen och familjen fyller år! Det är nästan tvåsiffrigt!!
Nu ska det duschas och kläs på...och in mot stan.

Tjingeling! ♥

forts. minitripp

När vi åkte till Eskilstuna var tanken att vi skulle till T´s syster, sova där och sen åka till Parken Zoo dagen därpå...för att sen åka hem igen. Men vi bestämde oss för att stanna en natt till.
Vädret var ju underbart och vi har badat i poolen, barnen har hoppat studsmatta, letat kryp och haft mysigt!

Några bilder från Parken Zoo:

Hela familjen på samma bild! Ingen vanlig syn, då jag oftast står bakom kameran.



Anton vågade hålla i Stina alldeles själv! Modig kille :-)



Willis lyckades irra bort och efter ca 10-15 minuters febrilt letande så ringer en Zoo-arbetare och säger att de hittat honom. Pust, läskigt när de försvinner sådär! Speciellt när det finns vatten och sånt de kan trilla i.



Ett svårfångat föremål: Melvin. Han hade så bråttom mellan djuren. Först ville han till tigrarna och när han sett dem så var det bilarna han jagade efter. Så det blev inte många bilder alls på honom, som vanligt när man är någonstans! Ja, om man inte räknar med rygg-foton ;-)


Det var en grymt varm dag och efter varit inne i terrariet (vi var typ de enda som var dumma nog att göra det i den värmen) så rann det om oss!
Vi åkte och åt lite sen lunch och så smet jag in på H&M och Lindex för att kolla efter bikini/baddräkt till mig, eftersom jag inte hade med mig nån. Men det var så utplockat att jag inte hittade nånting. Det enda jag handlade var kalsonger till kidsen, behövde ju det eftersom vi stannade längre...

När vi kom tillbaka till T´s syster så hoppade barnen i poolen direkt, med kusin My. Jag ville ju också bada, men hade inga badkläder. Barnens farfar har haft som "tradition" att hoppa i poolen med kläderna på (och en kamera har också fått bada i misstag!) så jag tänkte att eftersom han lagt av med det så får väl jag ta upp traditionen ;-)
För att busa med barnen så satt jag på poolkanten och låtsades hjälpa Melvin som badade med badring och ville komma till mig. Jag sträckte ut handen och låtsades att han drog ner mig i vattnet! Det var uppskattat av barnen :-)
Och så var det riktigt skönt att svalka mig efter den varma dagen, jag stannade i vattnet tills jag började frysa.







mini tripp

Nu är vi hemma igen från vår lilla mini-trip till Eskilstuna. Det blev två nätter istället för en, som vi först hade tänkt.
Det var ju så otroligt varmt och skönt där, så en dag extra var bara skönt!
Jag är egentligen för trött för att blogga...men några bilder kan ni få så länge.

Ska stänga ner datorn nu. Regnet ÖSER och nu börjar det åska.


RSS 2.0