Bebisar...

Idag har jag haft Pernilla och Marika här för scrapping och tjatter :-) De hade sina små söta bebisar med sig, vilket är mysigt!
Börjar inse att min lilla Anton inte är så himla liten längre...så jag får passa på och gulla med andras bebisar!
Thomas sa till mig: "Få inga idéer nu!"  -förstår inte vad han menade med det ;-)
Nog är jag liite sugen om jag ska vara riktigt ärlig --->men Thomas är INTE sugen på bebis igen....
Och de flesta som känner mig/oss tycker väl att jag är sjuk i huvudet (mer än vanligt ;-) när jag skriver detta, men eftersom det troligtvis inte blir fler barn här, så kan jag ju berätta!

Men jag får väl leva på hoppet *ha..ha* 
tick-tack-tick-tack -hör ni den biologiska klockan som tickar?!?!??

Nu är det dags att krypa upp i soffan med täcke, kudde och Thomas....för vi ska titta på CSI. Har lånat hela första säsongen och ikväll fortsätter vi med avsnitt 4....

Förresten, det blev inte så mycket scrappat för min del...Har kommit ur mitt scrapp-flyt jag hade för nån vecka sen. Men, men...I morgon ska vi på Symässan för att kolla scrapprylar, så då kanske jag får lite mer inspiration!

Glömde nästan..

Jag höll ju på att glömma förra veckans motion...(undrar varför!)

Tre promenader blev det....och eftersom de var med T (-ja, jag skyller faktiskt på honom!!) och han inte ville gå den längre vägen, så var det ca.40-45 min/promenad.

Sen har jag tränat magen vid 4 (eller var det 5?) tillfällen....och jag fick faktiskt lite träningsvärk ~
vilket tyder på att det existerar någon form av muskler i den arean! ;-)

Jag vill väl inte påstå att jag är riktigt nöjd med veckans motion...då jag jämför mig med när jag tränade regelbundet (var iofs 100 år sen)... MEN ---> för en 2-3 månader sen så rörde jag inte på mig alls, så det är ju en klar förbättring! :-)


Lördagkväll och Singstar

441036-29441036-26

      

Såhär såg det ut när vi kom hem till oss igen, och körde igång Singstar! Vissa var mer slitna än andra...*ingen nämnd ingen glömd*  ;-)  Men det var riktigt kul! (undrar om grannarna tyckte detsamma?!)

Och visst sjunger jag hellre än bra -men det bjussar jag på!!!

Mamma och Nisse var också där, men då jag inte vet om de uppskattar att vara med på bloggen lika mycket som min syster ;-) , så avstod jag att publicera några bilder på dem! Och det kanske var lika bra det *moaha..ha*


Antons näsa..

441036-22

 Anton visar sin onda näsa...Syns inte så bra på den här bilden, men den är rätt så svullen! Lilla plutten!

Måndag

Kul med måndagar...eller inte! 
Efter att ha stressat iväg med barnen till dagis, och W nästan repade en Audi A4 med en pinne, så tänkte jag ta det lugnt. När jag precis ska hoppa in i duschen så ringer de från dagis och säger att A har ramlat och slagit sig ganska illa och blöder från näsan och munnen. Så det var bara att klä på sig igen och skynda dit.
Tur nog så var det inte så farligt som jag trodde, för som mamma tror man ju alltid det värsta när de ringer från dagis. Han ser ut som en boxare med svullen näsa och skrapsår...men inga lösa tänder och det går att röra näsan utan att han reagerar -det är ingen fara med honom.

Sen kommer posten och nästa överraskning uppenbarar sig...ett besked som gör att vi får ett riktigt ekonomiskt bakslag....

Suck! Kan det inte börja blåsa medvind snart!?

Igår

Igår: riktigt trevligt! God mat på Jimmy´s Steakhouse på Söder, sedan massa Singstar hemma hos oss efteråt.
Idag: Mycket trött, massa onyttigt att äta, längtar tills barnen ska sova så att jag kan gå och lägga mig!

Imorgon: -berättar jag mer!

:-)


Efterfest & stress..

Sitter här och försöker ta det lugnt innan vi ska åka till stan. I morgon fyller min älskade man 30 år! Så ikväll är vi ett par stycken som ska ut och äta gott :-)
Sedan drar vi hemåt och då är det efterfest med SingStar! Hoppas grannarna sover tungt *he..he*

Det var så skönt när T syrra kom och hämtade barnen vid 10 i morse. Vi småplockade lite och jag strök kläderna jag ska ha på mig ikväll. Solen sken så fint så jag drog med T ut på en promenad i skogen, det var jätteskönt! Har sovit en stund på dan också...så man orkar ikväll! Nu senaste timmen har jag varit lite snurrig i huvudet (nä, jag har INTE druckit ännu!) så jag hoppas jag inte blir för trött i huvudet, utan kan njuta av kvällen.

När det blir lite stressigt så kan jag bli yr, få "dim-syn" och svårt att fokusera, tryck över bröstet mm.....det är lite varnings-signaler att jag måste lugna ner mig och andas med magen. Det är därför jag går stresshanteringskursen och det är därför jag är sjukskriven. Det är lite svårt för många att förstå att jag blir stressad av sånt som de flesta inte reagerar på. Men så är det och oftast så märker nog inte andra att jag mår dåligt, för jag visar oftast inte det. Förutom att jag kan se sliten ut då *ha..ha*

Nä, nu är det dags att vila ögonen och hjärnan lite innan det är dags att byta kläder. Jag har fixat smink och hår redan, så det är bara att hoppa i kläderna jag lagt fram....

Trevlig kväll! :-)


Nått att leka med...

*He..he* här är lite papper och sånt som kom idag! Så nu har jag något att leka med ikväll :-)
Dream Street Papers har verkligen lyckats med denna kollektionen!

441036-22


Beställde även lite annat smågodis:

441036-23

Tjejkväll!

Igår hade jag och syster yster lite "tjejkväll". Vi gjorde ansiktsmasker, hårinpackning och spa-manikyr, ja..ni vet! Det var mysigt...Nästa gång måste vi bara se till att våra respektive håller sig hemifrån, så man får lite lugn och ro! ;-)
Självklart kollade vi på
Grey´s Anatomy också! Blir så glad att George ska berätta för Callie...Han och Izzie passar ju såå bra ihop, de är så söta! :-)

Så här snygga var vi med jordgubbsdoftande ansiktsmask:

441036-21

Motion var det ja..

Förra veckans motion såg ut så här:

2 promenader, vardera dryga timmen långa
typ 3 tillfällen då jag gjort lite situps och övningar för mitt skruttiga bäcken *ha..ha*
+ att jag försökt röra mig mer till vardags...typ busa med barnen och sånt..

summering: Det blir aldrig som man tänkt sig!  Veckan började bra, men sedan kom annat emellan. VAB, Ensam hemma med barnen osv...

Men denna vecka har jag bättre förhoppning om! :-)  Har redan varit på första promenaden...


Motion.

Sedan jag provade min nya bikini så har jag ju insett att ifall jag ska våga använda den i sommar så måste jag börja motionera igen...
Det var länge sedan jag motionerade regelbundet och jag tycker inte om att ha så dålig kondis och att grejjer inte sitter där de gjorde förut (läs: innan jag fött tre barn)
Och på den tiden jag tränade så tränade jag rätt mycket, så jag har lite svårt att inse att jag måste börja lugnt och att det tar tid.  Det tar tid att få upp flåset, det tar tid att gå ner i vikt, det tar tid att bygga upp nästan obefintliga muskler.
Vet ni vad jag avskyr!? När saker tar för lång tid!!!
Men nu har jag börjat i småskala....med att promenera! Både igår och idag har jag promenerat i drygt en timme åt gången. Ska börja göra lite situps och ryggövningar också, för jag har problem med ryggen och så har jag en mage som sett bättre dagar ;-)

Eftersom jag har svårt att hålla uppe motivationen innan jag kommit igång så är det en perfekt morot att skriva här i bloggen om det. För då är det "offentligt" och jag är så illa tvungen att vara duktig! (och ni som känner mig irl så vet ni att det är ett problem för mig -att jag ska vara så j-la duktig, MEN ibland kan det vara bra att ha såna krav på sig själv ;-) )

Så jag tänkte att varje vecka ska jag summera veckans motion! Eftersom jag börjat precis, så skriver jag om denna vecka när den helt enkelt är slut, dvs på söndag (eller måndag)

Sådär ja. Nu ska det alltså motioneras! Japp....

Ikväll är det dags!

Nu är det 6 timmar och 19 minuter innan första avsnittet av Grey´s Anatomy, (för säsongen) kommer!!!
Som jag väntat!
Mina favoriter i serien är, om man då måste välja, Izzie och så Alex såklart!
Från början gillade jag inte alls Alex, för han var så kaxig...Men han har ju visat sina mjuka sidor också, nu när man "lärt känna" honom! :-) Och det är så gulligt när sk. hårda killar är så gulliga med bebisar.....*suck* ;-)

Jag kommer garanterat sitta vid tv:n kl. 21.00 ikväll!

Beställning...

Fick ett sms av en kompis...Hennes mamma ville beställa ett födelsedagskort av mig. Är kul att det man gör är uppskattat! :-)
Väntar bara på att få lite mer info om text osv...sen sätter jag igång!

De flesta "kortmakare" verkar stämpla sina kort tycker jag. Men jag gör inte det. Har aldrig varit så superförtjust i de "gulliga och puttinuttiga" stämplarna. Jag använder mest snygga papper och dekos (ofta blommor) och ev nåt stämplat, men då är det kanske nån swirl eller text...
Får se vad jag hittar på denna gång...


Nu kommer de...

Här är lite LO:s som jag lovat! Den andra och tredje är inte så jättenya men de andra har jag gjort de senaste dagarna.
 ( observera att färgerna kan vara lite missvisande eftersom jag fotat.)



441036-20
Bröllopsbild. Vi gifte oss på Arlanda den 5/7 -07
Testad grungeboard för första gången (lilla hjärtat och swirlen i vänstra hörnet)

441036-19
Vi åkte till Maldiverna på bröllopsresan....Åh, vad jag längtar tillbaka!
En superenkel LO men jag är riktigt nöjd med denna!

441036-18
Måste ju scrappa ringen också :-)
En scraplift från CK om jag inte minns fel...

441036-17
Denna Lo gjorde jag klart idag...
Har använt lite av mina nya rubons!

441036-16
Har använt mina nya stämplar som jag älskar! (de heter Wild Things)
Och chippisarna är nya favvosar (doodlebug)...men lite jobbiga, för att jag var
tvungen att limma dit dem trots att de var självhäftande!


Tröttare än tröttast...

Är trött på att vara trött! Har små "toppar" med lite energi (med betoning på små!) och sen känner jag mig som en zombie...Thomas kallar mig för mullvad!

Så det är därför som jag inte orkat ladda upp bilder på mina nyaste layouter...
Gjorde ett litet försök och tog fram kameran för att föra över bilderna till datorn, men då var batteriet slut...
Så nu ligger det på laddning och förhoppningsvis så är även jag full av energi i morgon ;-) och laddar upp dem då!

Har gjort lite kärleksfulla kort också, lagom till alla <3 dag....men eftersom de ska ges bort så kan jag inte ladda upp bilderna riktigt ännu heller...men det kommer så småningom!

Nu släpps nyheterna från den amerikanska mässan CHA (Craft and Hobby Association)...och jag längtar tills de dyker upp i en svensk webbshop nära mig ;-)
Här är en av nyheterna som jag är sugen på (från love, Elsie):
Kollektionen Claire har så härliga färger!
441036-15

Kika in på Elsies blogg för mer inspiration och de andra kollektionerna! : www.abeautifulmess.typepad.com

Kram/ Trötter

Jag vann!

Sitter och scrappar och gick ut en snabbis på nätet för att kolla min "dagliga runda"... Och vad får jag se! Kommenterade ett inlägg på scrapaddicteds blogg igår och de lottade ut grungeboard till dem som kommenterade -och jag vann!  Jippi :-) Så nu kommer det dimpa ner 5 ark med grungeboard hos mig nästa vecka! Gissa om jag kommer "grunga" mycket nu, när jag redan har en förpackning och nu får 5 ark till! När jag kikat in i Scrapaddicteds webbshop så såg jag att de inte har just den varianten som jag redan har...så då får jag ju inte exakt likadana som jag har heller...
Nu ska jag pyssla vidare...
Återkommer med lite bilder senare!


Jaaa....och neeej!

Idag fick jag TVÅ paket :-)

Jaaa...Äntligen kom paketet från www.paperaddict.com  så jag har suttit och bläddrat bland ett 50-tal nya papper, rubons och grungeboard. Har redan klippt lite i ett papper....

Neeej...Eller, tja...jag är glad för det andra paketet också, typ.
Det är såhär att jag har en syster som är 17 år, som jag tidigare nämnt. Hon har en perfekt kropp -smal och definitivt utan bristningar och gropar i låren!
Hon bad mig om en tjänst för nån vecka sedan. Ville att jag skulle hjälpa henne att beställa en bikini från Victoria´s secret. Snäll syster som jag är så ställde jag upp.
Det slutade med att jag också beställt bikini -eller tankini som den hette (-mer som ett linne med inbyggd bh-modell)....-fråga mig inte vad jag tänkte på!

Visst min nya tankini är snygg. Visst hade jag lyckats beställa rätt storlek för tuttarna ( har lite problem med att hitta bh/bikini i min storlek och det är knepigt att "översätta" storlekarna ibland).
Men efter ha provat den så fick jag definitivt  jag-vill-inte-visa-mig-på-stranden-ångest  !
Konstigt -det såg så snyggt ut på fotomodellen!! Inte krullade sig linnet upp över några valkar där inte! Inte såg modellens ben ut som två timmerstockar med gropar i ! ;-)
Nä, om jag ska våga mig ut på stranden i sommar så är det träning som gäller! Och mindre godis. Och mindre fika. Och.... Blä! Vad trist!
Så jag är glad över mina nya badkläder...men som sagt...måste "korrigera" (som mamma säger) kroppen lite innan jag vågar använda den!

Men nu ska jag fokusera på nåt roligare -scrapping!
Får se om solen vågar sig fram i morgon så jag kan fota lite av det jag skapat de senaste dagarna!

Kram,


Lite layouter...

Här kommer två layouter jag gjort. Dessa var två av mina bidrag till designteams-tävlingen på Scrapaddicted. Tyvärr kom jag inte med...men kanske nästa gång!?441036-14441036-13

Syrran kommer slå ihjäl mig, men....

....jag var tvungen att posta den här bilden *fniss*

Syrran skulle på maskerad, som jag tidigare nämnt! Hon skulle vara Tingeling och jag hjälpte till med kläderna!

Klänningen sydde jag på två kvällar och vingarna är inköpta på Buttericks.
Sen skulle det fixas och sminkas mm....och söstra mi, som är väldigt, ja vad ska jag säga -långsam- (jag älskar dig ändå Mysan! ) fick väldigt bråttom när kompisen plingade på dörren och hon inte var färdig!
Och jag ville ju såklart fota...så det blev några snabba foton i hallen (med sämsta ljuset!).

Vill bara tillägga att hon INTE brukar se såhär snorkig ut...hon bara spexar lite! *ha..ha*
441036-7

Mitt Scrap-rum!

Här är mitt pyssel/scrap-rum!
Egentligen är det en del av vardagsrummet...men eftersom det var så onödigt stort så lät T mig få nästan halva till mitt eget! Vi satte upp tjocka draperier rakt över rummet och sedan bokhyllor på "min" sida (det är två dörrar som leder in i vardagsrummet!)

De vita lådorna är "Kassett" från Ikea och relativt nyinköpta, ska märka upp vad det finns i dem så småningom. I dem förvarar jag iaf  filttyg, sy-grejjer, band, garn mm.

På stålvajern har jag hängt upp rub-ons och lite andra dekos. Först hade jag även mina bokstavsstickers där, men nu har jag dem i en tidskriftssamlare (och lite i mapp-vagnen) så jag lättare har dem till hands.

Som de flesta scrappare vet, är att förvaring är alltid ett "problem"....eftersom saker tar slut och saker flyttar in! Så det är ständigt i förändring! Dock har jag några favoriter när det gäller förvaring och det är glasburkarna från Ikea, som jag har i olika storlekar! Just nu använder jag två en-litersburkar till små blommor (de stora är i magnetburkar på anslagstavlan), 6 stycken små till knappar och de minsta (kryddburkarna) får blad/löv plats i.

Mitt största problem nu är att jag har dåligt med plats för LO:er som är halvfärdiga eller som behöver ligga på tork! (sen är det inte så kul att ha symaskinen under bordet...men vad gör man!)



441036-10
441036-9441036-8441036-6image12

ToDo...

  • Städa mitt pysselrum
  • Fota det nystädade rummet & ladda upp bilderna här!
  • Äta lunch
  • Läsa boken jag har i hemuppgift på kursen
  • Fnula på svärmors 60-års present...
  • Dammsuga under W´s säng!
  • Inte sitta för länge vid datorn! ;-)
  • Kika in på scrapaddicteds blogg kl.20.00


 


31 saker....

Blev inspirerad av detta - http://hulaseventy.blogspot.com/2008/01/37-things-to-do-before-i-turn-38.html då jag också gillar listor. Så jag gjorde en egen lista. Eftersom jag fyller 31 i april så får det bli en lista på 31 saker...och så tar jag året ut (så jag har en chans att hinna med allt!)


 31 saker jag vill göra år 2008


1.   Lära mig Photoshop Elements

2.   Gå på minst en scrap-mara

3.   Promenera minst 1 gång i veckan

4.   Plocka blåbär med barnen

5.   Åka vattenrutchkana (det var säkert närmre 20 år sedan sist!)

6.   Gå på bio alldeles själv (=bevisa för mig själv att det inte är så pinsamt som jag tror)

7.   Uppnå mitt mål att göra 70 layouter!

8.   Få ordning på mina digitala bilder (har just nu inget bra system att spara dem på)

9.   Våga ha stökigt när vi får besök (*lol*)

10. Åtminstone provsmaka "läbbiga" saker som jag blir bjuden på (tex. Sill, lax, broccoli...)

11. Ta en dag på SPA med syrran!

12. Sy Halloween-dräkter till barnen! (om de låter mig)

13. Sova en natt på hotell, bara jag & Thomas!

14. Skicka handgjorda kort till mina släktingar i Finland och i Norrköping

15. Prova på att pärla ett halsband till mig själv

16. Måla en tavla

17. Starta en ny tradition

18. Sova i tält en natt

19.  Planera en guerilla-artist dag! (http://www.kerismith.com/funstuff/guerilla.htm)

20.  Åka till Legoland med min familj

21. Besöka Kolmården för första gången!

22. Skriva upp kommentarer som barnen kläcker ur sig minst en gång i månaden.

23. Hälsa på min vän Jenny i Töreboda!

24. Läsa en deckare (inte min vanliga genre..)

25. Gå på en stand-up komedi show

26. Skriva mer listor! :-)

27.Ta ett familjeporträtt!

28. Skicka in alster till tidningen "Scrapbooking mm."

29. Ha ordet "Mindfulness" (-att vara närvarande i nuet) i tankarna. En sak i taget!

30. Andas med magen!!!!

31. Printa ut denna lista och sätta upp den på anslagstavlan.


Några länkar...

Uppdaterat med lite länkar till sidor jag brukar kika in på... Enjoy!

Tiderna förändras

Ringde mormor idag. Mormor är 80 år. Hann prata i ca. 5 minuter sedan hade hon inte tid längre..
Hon fick ett annat samtal -Skype!
80-årig tant sitter vid datorn och har videosamtal (!) -sannerligen, tiderna ändras!

Äldsta sonen, M är 4 ½ år och sitter och spelar på nickjr.com -det gör inget att det är på engelska, för det fixar han ändå! Häromdagen så lyckades han skriva ut en bild som han gjort på datorn (utan hjälp)...på mitt finaste fotopapper! Ska man skratta eller gråta!?

Mitt eget förhållande till datorn är väl ett älska-hata förhållande. Jag älskar att jag kan surfa runt och inspireras av andras bloggar, scrapsidor, inredningssidor mm...men kan bli helt vansinnig när jag inte förstår mig på tekniken! Det behöver inte vara speciellt avancerat för att jag ska bli tokig...har liksom inget tålamod! Vill kunna på en gång, annars får det vara!

Nä, nu kommer T snart hem med Photoshop Elements....och jag anar att jag kommer sitta och svära endel!

Trevlig fredagkväll!

Väntar...

Just nu väntar jag...
Väntar på ett saftigt paket med papper, rub-ons och grungeboard som jag beställt från www.paperaddict.com
Måste printa ut lite foton att scrappa också! Har väntat med att skriva ut bilder tills jag fått mitt Photoshop Elements...men nu är det bara att hämta det på Ica! :-)

Ikväll blir det dock tv:n eller möjligtvis PS3...för jag har lovat att umgås med min man! Oftast så sitter jag på mitt rum på kvällarna och pysslar eller sitter vid datorn.
Ska lägga in lite bilder från pysselrummet senare...men jag har såå stökigt just nu att jag inte vågar fota ;-)

Har hjälpt syrran (som är 17år) som ska på maskerad ikväll att sy och fixa en dräkt. Hon ska vara Tingeling och igår gjorde vi klart kläderna. Ska fota henne ikväll när hon är sminkad och iordninggjord! Kan lova att hon blir söt!

Nu ska jag pyssla lite innan alla barnen är vakna från middagsvilan...

Tjingeling!

RSS 2.0