Usa paket nr 1!

Idag kom det första av två paket från USA. Så roliga grejjer! :-) Synd att det är valborg idag, för annars hade jag nog pysslat hela kvällen!!! Har jag tur får jag lite tid nu på eftermiddagen att prova lite av sakerna iaf!


Först lite chipboard. Gillar skarpt Maya Roads plåtaskar, här med träd i olika former.
441036-117


Sedan blev det några clearstamps. Lite ord och sen ett ark med blommor/fåglar/kvistar mm.
441036-116


Några få papper (kommer massa i andra beställningen istället) Diverse rub-ons och mini-tabs! Det lilla alfabetet är såå gulligt! Bokstäverna är väl en ca 4-5 mm!
441036-115

Fick skäll...

Någon har "påpekat" att jag uppdaterat bloggen dåligt efter Event-helgen...så jag vågar inte annat än att lägga ut åtminstone några bilder! ;-)


Denna Lo gjorde jag på hotellrummet på fredagen...en snabb en när suget blev för stort! :-)
441036-112



Denna är från Making Memories-kursen. Hade fotot med mig, så den blev helt klar "där nere"
Känns inte riktigt "min" eftersom upplägget var förutbestämt...men, men..

441036-113


Två album fick alla på Eventet! Den rosa är Chatterbox och har manchestertyg -mysigt!
Den gröna (taskigt fotat...den är snyggare i färgerna irl!!!) skulle man egentligen klä om, men jag tyckte den var fin som den var. Satte bara dit blommorna istället!
441036-111



Hade turen att vinna både lite cardstock och en QK-dies -alltid trevligt! Hade dock siktat in mig på Canon-skrivare, men det sket sig *ha..ha*
441036-114


Hälsningar från Eventet!

Tempot här är högt! Nu ska igår kväll kom jag i säng vid midnatt, trots att jag avvek tidigare från croppen.
Så jag är riktigt trött, men det går väl ordna med lite sockerkick *ha..ha*
Nä, jag får ta och blogga mer när jag kommer hem, när jag har mer tid!
441036-110441036-109

Det är så kul, för man får material till varje kurs+att vi fick en "goodie-bag" med saker när vi kom! 
Julen kom tidigt i år! :-)


Framme!

Äntligen framme i Helsingborg! Tågresan gick bra. Men det är ju en bit att åka mellan sthlm-helsingborg!
När jag skulle byta tåg i Lund så var rulltrappan avstängd....och det fanns ingen hiss! *gah* jag fick bära mina två väskor+ryggsäck upp för trappor och ned för trappor och sen med mjölksyra i armarna fick jag kånka upp dem på nästa tåg i sista minuten!
Men nu är jag här, och har sett att många andra scrappare också kommit redan! *ti..hi* ska bli så kul!
För att orka hela helgen har jag bestämt att ta det lugnt i kväll och kanske gå ner och pejla läget, kanske ta en fika. Sen upp på rummet och ta det lugnt. har med mig två böcker, lite tidningar och så datorn såklart. Så jag kan nog sysselsätta mig! Om jag inte tar och scrappar lite på rummet kanske....hm...det är ett ganska stort skrivbord här!
Saknar redan familjen lite...Undrar vad de gör nu?! Förmodligen har de bänkat sig i soffan och kollar på film, eller pilm som Anton säger. Lite tomt är det här, men rätt skönt också ;-)  Snart är det ju måndag igen och full rulle som vanligt...så jag ska passa på att njuta av lugnet!


Nu bär det av mot Helsingborg!

Strax åker jag!!!  Skrev ett inlägg igår kväll men blogg.se strulade.
Tar bärbara datorn med mig och planerar att håller er uppdaterade i helgen ! :-)
Åh, det ska bli såå kul!!!


printern går varm...

Sitter och printar foton.  Åker ju till ScrapEventet i morgon och jag hade inga roliga bilder att ta med och scrappa! Så nu sitter jag och försöker hitta åtminstone några bilder.
Har inte packat klart ännu heller. Hade hoppats att någon av mina ordrar från amerikat skulle dyka upp idag, så jag hade lite nytt kul att ta med...
Thomas är på mässa idag och eventuellt så blir det utgång efter det och då är jag ju själv ikväll. Så då ska jag väl kunna blogga lite mer...och ladda upp lite foton kanske. Tycker själv det är roligare att läsa en blogg med foton i än utan!


Inredningsdrömmar!

Sitter och kollar runt på tapeter och färger.  Ska äntligen börja måla/tapetsera. Hallen och köket är jag mest trött på. Det syns att det bor barn här... (behöver jag säga mer! ;-) )
Vill ha en ljusare hall med inslag av färg! Köket får nog också gå i ljust med en fondvägg av något slag.

Vet du någon snygg färg eller tapet -så tipsa gärna!

Hittade härlig inspiration på www.tapet.se
Här är några bilder därifrån:

441036-107441036-106441036-105

This one makes me smile!

441036-103

bilden hittade jag på:  www.apartmenttherapy.com

Städ-mania!

Idag har jag städat hela dagen. Thomas gick med Melvin och Willis hem till Sara&Jörgen och var ute hela dan.
Anton som fortfarande är hostig och snorig fick vara hemma och ta det lugnt med mig! Han var rätt trött och tittade mest på tv och medans jag städade....

Har städat mycket de senaste dagarna. Nu när solen lyser mer och starkare så vill jag vårstäda noga!
Har blivit lite smått kär (jag vet!) i Ajax produkter, som gör det så mycket enklare att få skinande rent.
Så jag har gått lös med diverse sprayer och svampar, dammvippor, tandpetare och tandborste och nu börjar jag snart bli nöjd! Alla små skrymslen är snart avklarade *pust*...men det är SÅ SKÖNT när det är färdigt!

Här är mina "super" medel:

    
1.Får alla blanka ytor att glänsa! Kakel, spis, speglar...you name it!
2.Super på alla lister, element, golv mm. (luktar starkt men jag brukar tvätta av golvet med ett annat medel efteråt, så det luktar godare!)
3.Bort med fett, kalk mm.

(ps. jag är inte sponsrad!
*ha..ha*)


Fika med släkten

Lördagen så bakades och städades det på förmiddagen. På eftermiddagen kom släkten, eller delar av den...och firade min födelsedag i förskott. Det var trevligt med fika, blommor och presenter i form av pengar (alltid trevligt ;-) ). Willis visade sina rock-talanger och körde gura och spexade.
Efteråt var jag helt slut. Sov en stund på soffan när barnen tittade på tv. Sen åt jag och Thomas middag när barnen lagt sig. Han hade grillat revbenspjäll till mig och oxfilé till honom. Åsså hans dundergoda coleslaw! *smaskens*
Efteråt började vi titta på filmen "American Gangster" och den var ganska bra, men vi ska kolla klart på den ikväll för vi var så trötta igår.

Här kommer smakprov...

Lite smakprov på vad jag beställde igår kväll! (orkar inte  lägga upp allt jag beställde, men jag kan fota när jag fått hem det!)

 
image101
         
     


Överst: Heidi Swapp Alpha mania kit
Nederst är Sassafras Lass fyra nya kollektion-Kits  *-lööööv them!!!*



tillbaka till städning och bakning.....

Jag lyckades! :-)

Thomas har, som jag berättat förut, retats med att han har min födelsedagspresent hemma.
Igår kväll så hade jag tjatat endel...och det lyckades! Jag fick presenten!
Det var en LAPTOP! :-) 
He...he..nu kan jag surfa de 5 timmarna när jag sitter på tåget till Helsingborg om en vecka!

Igår kväll gjorde jag en (*förlåt älskling*) GIGANTISK beställning från www.scrapbook.com och jag är såå exalterad! :-) Hoppas de är snabba med leveransen *ti..hi*
Har försökt beställa grejjer från 2peas men deras site strular, så det har inte funkat. Men nu hittade jag massa kul, och speciellt de papperspacken som jag var ute efter!

Idag är det städning och bakning på schemat...Vi ska fira min födelsedag i morgon, eftersom jag är bortrest nästa helg. Men jag hinner nog med lite mer bloggning senare idag!

Trevlig fredag!

Rensar, sorterar & städar..

Satte mig nyss här vid datorn. Måste vila lite från allt rensande!
Det började ju häromdagen med mitt scrap-rum där jag rensat ut massa papper, försökt organisera om och sortera. Har kommit en bra bit på vägen. Papprena gick bra att sortera in i "Galant" (lådhurtsen från Ikea).

Se så bra det blev :-)
441036-94

Nu har jag fortsatt att rensa och nu kom jag till berget av vinterkläder, skor mm. Just nu ligger en gigantisk hög med overaller, vantar, mössor och diverse på hallgolvet!
Slängde ut en pappkasse med vinterskor som ska fräschas upp och sen åka ner i källaren. Endel tänkte jag sälja nästa höst...som tex. Antons Ecco-kängor och Reima-overallen! De kan ju ge en rätt bra slant i andra hand!

Fåglarna kvittrar här utanför och har balkongen och flera fönster öppna. Härligt att det känns vårigt i luften, trots att solen skiner med sin frånvaro!

Köpte en ny cykel till Willis igår, hans börjar bli liten och det är dags att Anton tar över den. (trots att jag kommer få hjärtinfarkt av att låta den galningen cykla!). Det blev en svart/gul BMX och han kommer bli super-glad! Det är så tacksamt att ge honom saker, för han blir alltid så jätteglad!

Så i eftermiddag lär det bli cykling på gården som gäller! Thomas har skruvat av Melvins stödhjul nu också....så det ska bli intressant hur det går! Jag lär ju fota... ;-)

I-landsproblem..

...men viktigt för mig!
Sitter och försöker sortera mina papper...eller bara de enfärgade dvs. cardstocken.
Fick nämligen delarna till Ikea-möbeln och nu vill jag ju få ordning!

Tänkte att det är ju bara att ha tex röda papper i en mapp (mörka längst bak och ljusare frammåt i mappen), gröna i en, blå i en annan osv.  Ni fattar!
Men det var visst inte så lätt som jag tänkte. Hur sorterar man då de papper som är lite "mittemellan" två färger? I vilken mapp lägger jag tex de typ aprikosa papprena? I den rosa eller orangea mappen?

Samma sak är de med de gröna papprena, som jag tycker är för blåtonade för den gröna mappen, men för gröna för den blå..........*SLITER MIG I HÅRET*

Finns det nån som har bra tips? Eller helt enkelt kan komma hit och sortera upp det snyggt?!  Jag kan bjuda på fika då! :-)


Min gullunge!

Idag var jag på utvecklingssamtal om Melvin. Inför detta hade de intervjuat honom.
Här är några av frågorna och svaren han gav...

Varför är du på förskolan?
För att jag går inte i skolan.
Vad vill du bli när du blir stor? En sjörövare. Jag vill bara slåss och inte jobba.
Vad är du bra på? Jag är bra på att bygga, bra på att sova.
Finns det något du tycker är svårt? Inget är svårt. Men köra bil är svårt. Då får jag gå i körskolan. Köra tåg är också svårt. Att bygga en jobbarmaskin med legot.
Vad arbetar din mamma med? Pyssel. (han tänker efter..)Hon jobbar med barn. Men mest tycker hon om att pyssla. Jag har varit på mammas och pappas jobb.

Barns tankar måste väl ändå vara bland det roligaste och intressantaste som finns! :-)
Och att han känner sin mamma är väl ingen som undgår *ha..ha*

Listor var det här!

Inhandlat på Panduro i lördags:

Några ark med filttyg
moulinégarn
piprensare
pärlplattor (både till barnen och mig ;-) )
ansiktsfärger -silver,svart och röd (Melvin ska ha spindelmannenkalas snart)
wellpapp-press (man snurrar igenom en vanlig pappersremsa och ut kommer "wellpapp"!)
förpackning med 5 rullar inslagspapper i turkost/brunt/vitt -löööve!
(två pappersmappar till Pernilla)

441036-93
filt, garn och piprensare -här ska pysslas! :-)


Favoritfärger:     (just nu iaf)

turkos
lime/äppelgrön
brun
rosa
orange (!)

Vem har sagt att man måste bara ha en favoritfärg!? :-)

Saker jag skulle vilja veta:  

Vad Thomas har köpt i födelsedagspresent till mig (han håller på att retas...för han vet hur nyfiken jag är!!)

Varför folk tycker det är så intressant att läsa om vad andra har på sig varje dag "sk. dagens outfit"

När Ikea-delarna som fattades till min lådhurts ska dyka upp (jag ringde Ikea förra veckan)

Hur den här sommaren kommer bli, om Thomas ev. jobbar hela sommaren och jag är själv med barnen....

När f-n ska jag bli "frisk" och som vanligt igen...?!

Hur kan det bli dammigt när man dammsugar nästan varje dag!?

Vem läser egentligen min blogg?
(du får gärna hojta till i kommentarerna!)




So busted!!!

Måndag morgon. Barnen sover länge (ja alla utom terroristen -även känd som Anton!).
Stress stress. På med barnens ytterkläder. Lite tjafs om vem jag ska hjälpa först. Melvins överdragsbyxor borta! Nä, hittade dem. Sådär ja.
Men var tog Anton vägen?? Det är tyst. Tyst är inte bra. Tyst betyder bus!
Går in i köket. Där sitter terroristen!  "-Ja ätä banan! "  Jo tack jag ser det!

441036-92

Låång vecka...

Har knappt bloggat på en vecka känns det som. Veckan har varit riktigt lång och jag är helt slut! Idag ska jag dock vara hemma och dagens to-do lista ser bra ut:
Nada, zipp, zero!
Ja, jag ska inte göra ett skit! :-) Jo, men bara sånt jag har lust med! Och det inkluderar en hel del sömn idag!
....och lite bloggande kan jag tänka mig!


Gay-mat....

....ja, eller GI mat som det heter ;-)

Min lunch idag: 
 
Kycklingsallad med pinjenötter och citronsaft. (visste ni förresten att när man droppar citronsaft över maten så sänker man hela måltidens GI...bra va!)

441036-91


Undrar vad jag ska hitta på till middag....har ju endel kyckling kvar
*hmmm*

Två små nya kompisar...

Har tillverkat dessa två små kompisarna..
Blev så inspirerad att skapa i filt att jag nog kommer göra lite fler vänner till dem :-)

Till kaninen gjorde jag först ett mönster/mall...men ugglan bara klippte jag lite!

441036-90

Dag 2

Idag var andra dagen av min diet...och jag har väl insett att jag inte kan köra lika "hårt" som när  jag var frisk.
Efter cirkusen i morse (=lämning av barnen på dagis) så var jag svimfärdig. Måste äta lite kolhydrater ändå!  Så jag har bestämt att jag får göra det till frukosten, äta fiberhavregrynsgröt eller grovt bröd.
Då ska jag nog kunna fungera trots diet! :-)

Har inte pysslat något alls idag, men i morgon kommer Pernilla över och scrappar med mig!
Ska faktiskt ta och göra något kreativt ikväll iaf...får se vad det blir!

Bloggar mer i morgon.

I´ll be back!


Hittade mall på barnskor..

När jag kollade runt på pyssliga sidor så hittade jag en mall på barnskor i papper. Tyckte det var så gulligt att jag var ju tvungen att prova!
En hel del pill blev det, för att det skulle bli snyggt. Men här är resultatet (efter ha kastat två stycken..) det blev två i olika stil...
441036-87

Ändrade planer..

Igår kväll fick William feber igen, så det var bara att ändra planerna och stanna hemma med honom idag. Skulle gå på ett möte på fm men fick boka om det.
Men det är ganska mysigt att ha just honom hemma. För han är så gosig när man är själv med honom!
Så nu har vi ätit frukost och så har vi lagt pärlplattor...han orkade inte så länge, men satt och ritade istället (medan jag fortsatte
*lol*).
Han gjorde ett hjärta och jag gjorde lite eventuella dekorationer till min scrapping...var ganska kul faktiskt! :-)
Nu sitter han och tittar på Djungeldjuret Hugo på tv:n och jag passar på att surfa lite...

441036-89441036-88

I morgon gäller det!

Jag är GRYMT sockerberoende. Och sedan jag blev sjukskriven så har det blivit värre. Även om jag är duktig (jag sa OM) och inte äter godis så blir det massa te med honung i. Det blir ju lätt så när man går hemma...
Men nu ska jag göra ett riktigt seriöst försök till avgiftning!
Har ju flera kilon att gå ner också, så det är på tiden att jag sätter fart!
I morgon börjar jag...ska ta bort alla kolhydrater i två veckor, för att sedan köra en snällare variant av GI-metoden!
Det är i morgon det -så nu sitter jag här, riktigt "sockerhög" och dricker cola och äter choklad 
*ha..ha*

Nå  - Hur mycket tror ni jag kan gå ner på två veckor? Skriv gärna i kommentarerna...
(måste ju bli peppad!) :-)

Till min "hjälp" så har jag favoritvattnet (förutom vanligt kranvatten då) Loka Vildäpple! Bubblorna gör att jag känner mig mätt...så det är ju bra :-) och vatten måste man ju dricka mycket av!



441036-86
Bilden har jag lånat från www.loka.nu

Ny favoritfärg och favoritdekoration!

Har ALDRIG gillat orange. Inte någon gång. Inte ens lite.
Något har hänt! Började för inte länge sedan...då jag fick för mig att ha lite orange på en LO.
Nu har jag köpt blommor, papper, brads mm... i ORANGE färg!
Färgen kryper sig in på var och varannan layout. Undrar om det är för att jag börjar bli gammal!?
*kliar mig i huvudet*
Nåja, gammal eller inte, så är jag riktigt nöjd med den här layouten "Humlan" ! Vet inte om texten syns men jag berättar om när Willis bränner sig på en humla, som han tänkte ta upp och pussa! :-)

441036-83
'

441036-82

Beställde dessa stora ORANGEA blommor som jag använt på båda ovanstående LO:erna och de är verkligen nya favvosar! Så härlig färg -orange ;-) och så gillar jag storleken! Dessa är Heidi Swapp -alltså praktiskt taget gjorda för mig  *ha..ha*

Fyndat!


Var på jakt efter en brun sytråd när jag gick in på Hemtex idag...
Men det råkade ju vara halva priset på allt. Så då kunde jag inte låta bli att köpa dessa snygga grytlappar!
Passade på att köpa matchande kökshanddukar också.

Till det facila priset av 60 spänn fick jag alltså 2 grytlappar och 2 kökshanddukar :-)
Snygga -eller hur!!

441036-85441036-84

I ett scrap-flow...

Lite nya layouter igen..
Ibland är det skönt att bara sätta sig och skapa, utan att tänka, bara göra! Slippa tänka på jobbiga saker tex..så därför har jag kommit in i ett "flow" tror jag.

På andra LO:en har jag använt mig av RIKTIGT gamla bokstavsstickers! De köpte jag när jag typ började scrappa (20003) , och har inte blivit använda mer än kanske en gång innan..Men färgerna passade så bra med papprena så de fick vara med!


441036-81441036-80441036-79441036-78

morotsmuffins *slurp*

Mumsigt recept på morotsmuffins/morotskaka:

2 ägg

2 dl socker

3 dl morötter

2 dl raps eller solrosolja

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk kanel (eller lite till...om man gillar det)

1 tsk vaniljsocker


+ florsocker, philadelphia, skvätt med citronsaft


Vispa ägg och socker fluffigt. Riv morötterna fint (ca 3 st) och rör ned dem och oljan i äggblandningen.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.

Fyll muffinsformar till ungefär 3/4 eller i en form med löstagbar botten.
Grädda kakan i 175 grader i ca 35 minuter eller muffinsarna i kanske 10 minuter, prova med en tandpetare!

När de är klara och svalnat så blanda ihop ett paket philadelphia med en skvätt citronsaft och florsocker. Jag höftar bara florsockret...det är en smaksak om man vill ha lite tjockare glasyr eller så..
Bred kladdet på kakan/muffinsarna -klart!

Orginalreceptet är morotskakan, så muffinsarna är väldigt saftiga och kanske smuliga, men åhh så goda! :-)


pust..

Som folk i min omgivning kanske märkt så har jag varit rätt låg ett tag. Har inte haft nån energi till något känns det som! Har inte orkat städa, promenera mm.. Men igår kväll efter jag pratat med världens bästa Susanne, så kändes det lite bättre! Så jag bestämde mig för att idag ska jag "rycka upp mig" lite! Promenad är inbokad med Pernilla (så fort hon vaknat till liv ;-) ) och så har jag städat badrummet nu och ska fortsätta med resten av lägenheten sen.
Fick ett ryck, efter ha pratat med Melvins fröken (bor på samma gård som oss) om killen som städar våra trappuppgångar. Han är grymt lat och det syns knappt att han varit där! Så jag tog fram ett "mirakelmedel", handskar och svamp&trasa. Nu har jag skurat väggarna runt vår dörr, vid sopnedkastet och vid hissen!
Undrar vad städaren tänker när han kommer?  Fast förmodligen kommer han inte ens märka det!!
Nåja, jag är nöjd iaf! :-)  Sjukt nog så kan jag tycka det är rätt kul att städa ibland (!) -när man inte är tvungen! Det är så skön känsla när det är rent och fint!
Nä, nu ska jag städa vidare tills Pernilla hör av sig!
 

Kul kul...

Gick från tandläkaren med en 1040 kronor lättare plånbok....och en ny tid inbokad. Inte kul direkt.
Men Thomas mötte upp mig i centrum och så shoppade vi skor till hela familjen och en jacka till mig. Så rätt nöjd är jag ändå!
Lyckligtvis så begav jag mig inte mot Papprika, för jag hörde sen att tunnelbanan i Farsta Strand inte går pga ombyggnad. Kanske får jag och syrran skjuts dit istället om en stund om vi har tur!
Blev två layouter igår kväll också...så de måste jag fota också!

Återkommer senare! Todilooo

Tandläkaren idag.

Ska till tandläkaren idag. Bävar. Inte pga att jag har tandläkarskräck eller så...Utan för att jag ser framför mig hur alla pengarna flyger iväg. För det var länge sedan jag var där och nu har jag bitit av en ganska så stor bit av en kindtand.
Det finns ju roligare saker att lägga pengarna på. Som scrapprylar ;-)

Efter tandläkaren bär det av mot Papprika Scrapbook i Gubbängen. Är på jakt efter brads-förvaring. I måndags hade syrran ner två burkar med brads och de spreds över hela golvet. Och jag bröt nästan ihop.(trots att hon var gullig och sorterade tillbaka dem exakt som de låg innan)

Så idag ska jag hitta nåt annat att ha dem i.
Först var jag inne på samma burkar som Marika har, det är runda burkar som man skruvar ihop som en stapel. Men sen när jag funderat på det så insåg jag att det ändå kanske inte är så praktiskt för mig. För jag har så många olika sorter att jag skulle behöva en typ 1 ½ meter hög stapel av burkar -typ.

Nej, nu åker tandtråden fram...
Bloggar förmodligen mer ikväll!

*wish me luck*  (med tandläkaren alltså, inte med tandtråden *ha..ha*!)

Massor med nya layouter!!!

Nu har jag inte kunnat blogga på några dagar eftersom blogg.se legat nere..
Men det gör ingenting, för jag har haft fullt upp!
I lördags var det ju scrapmara och det var riktigt roligt! Jag fick inte så många layouter gjorda som jag hoppades...men det gör ingenting!
På söndagen så var det fika hos mamma som fyllde år igår. Och där gick den dagen med.
Igår var min syster ledig från skolan och kom hit vid lunch och vi scrappade.
Jag hann med 5 layouter...5 -det är rekord på en dag! Så nu har jag massa att visa! Två har jag inte riktigt blivit nöjda med, så de väntar på en makeover innan jag vågar visa dem!

Men här är lördagens skapelser:  (de två i mitten avslutade jag hemma)

441036-75441036-70441036-69441036-68

Och här är de jag gjorde igår:
(+ en jag avslutat idag)

441036-77441036-76441036-74441036-73441036-72441036-71


RSS 2.0