-1 idag..



Inatt sover den här killen (alltså på bilden ovan) över hos mormor. Hon kom och hämtade honom på förmiddagen och med mannen på jobbet och ett barn mindre så kändes det väldigt lugnt hemma ;-)
Mina tre killar är ju rätt busiga och livliga, så att säga...*hrm* så det blir ju lite annat tempo när det bara är två hemma. Lite, sa jag.
Anton är dessutom snorig och förkylningsastman börjat visa sig igen...så han var rätt mör på kvällen.
Han somnade i soffan redan innan 19. Så det blir väl tidigt upp i morgon igen.

Melvin och jag hade mysigt och vi poppade popcorn och kollade på Hitta Nemo. Har sett den alldeles för många gånger nu, fast iofs var det ett tag sen. Tills ikväll.
Barnen har alltid gillat djur och speciellt "farliga" sådana. Så nu läser vi faktaböcker om hajar, ormar mm.
När vi ikväll satt och tittade på Nemo så frågade Melvin om exakt ALLA fiskar, vad är det för haj? Vad är det för fisk?
OMG! Jag sa till honom att jag skulle berätta en hemlighet: "Jag vet faktiskt inte allting!"  *lol*
När Thomas kom hem från jobbet så sa jag att nu får du ta över. Jag är trött i öronen!



Hade gärna klickat hem de här...

Hittat massa fina saker jag gärna klickat hem ifall jag hade möjlighet! Det här hittade jag på inreda.coms hemsida:

En härligt "bullig" brödrost, men vi hade behövt med 6 skivor och jag kan säga med en gång att det inte var i vår prisklass *ha..ha* ( 5150kr! )

En härlig lampa jag blev glad av att se! Lampan "Nest" av Catarina Larsson



Sedan hittade jag kub-hyllor som jag tidigare var på jakt efter när jag gjorde i ordning Willis sovrum. Blev ju lite inspirerad när jag såg mattorna också...med tanke på min virk-obsession ;-)


Spännande...



Det är mycket tankar som snurrar i mitt huvud sedan igår. Var på två möten, ett angående min återgång till arbetet efter långtidssjukskrivning, och ett möte med information från förskoleklassen min äldsta son ska börja i till hösten!

Efter besöket på skolan var jag så glad och det känns så bra att mitt barn ska gå i en så bra skola/förskoleklass! Riktigt bra intryck fick jag av både rektorn och av pedagoger! Ska bli så spännande att se hur mycket han ska lära sig i höst! *längtar*

I Sveriges radio P1 har de precis sänt ett program som handlar om hur barnen lär sig läsa och det är från Vikingaskolan här i Haninge. Kul!

Här kan man kika in och lyssna på programmet om man är intresserad: (intressant för föräldrar med barn i förskoleåldern!)

Barnen : Att lära sig läsa
 http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&id=1562774

*blommor*



Här är lite blommor jag övat mig att virka på. Så nu behöver jag inte köpa virkade blommor till min scrapping :-)

Numera vill jag hela tiden ha något att sysselsätta händerna med och min man tycker jag är sjuk i huvudet *LOL*

Håller på med flera små virk-projekt för att lära mig hur det "funkar", eftersom jag läst (via nätet) mig till hur man gör. Sen improviserar jag bara och lär mig efter alla misstag! :-)  (förhoppningsvis iaf!)

Årets första layout...

En ny layout....eller åtminstone bara några dagar gammal!
Har insett att jag helst scrappar sommarbilder. Kanske beror på att man fotar mer då, att ljuset är bättre och att det helt enkelt är en mycket trevligare årstid....!? :-)


*klättra på väggarna*



Snöslask, isigt på marken och regn, regn, regn. I morse hade vi att välja på att vara hemma och barnen skulle förmodligen klättra på väggarna...eller åka nånstans där de kan springa av sig och bokstavligt klättra på väggarna ;-)
Vi bestämde träff med Tommy och hans två barn på Lekslottet i Tullinge.
Oj vad de sprang våra grabbar! På hemvägen somnade alla tre av utmattning!
Det är så det ska vara :-)


*HOME*



Jag köpte denna, ja vad ska man kalla den....tavla?! för rätt länge sedan. Den har iaf krokar och ett fack för tex post.
Men jag visste inte riktigt vad jag ville ha i ramen. Men så häromdan så fick jag ett ryck och tog ett av mina scrap-papper och så stämplade jag lite och gnuggade dit några rubons....så blev det genast mycket trevligare ;-)
Nu ska den bara upp på väggen oxå... Jag hade faktiskt måttat ut var hålen skulle borras i väggen och när Thomas äntligen borrade...så hade jag mätt fel *rodnar*....så vi får väl se om den kommer upp inom en snar framtid. Eller inte.

too much time on my hand....



En liten virkad sak jag gjorde igår kväll....

♥Heidi

*Väldigt viktiga grejjer!"

Åh vad jag är trött på alla dessa vantar. Tre barn= minst 1000 borttappade vantar/år. Kanske lite överdrivet, men många är det!
Har tidigare sytt dit barnens namn på fingervantar och de har faktiskt inte försvunnit! Förra veckan jagade jag galonvantarna hemma och på dagis. Hade tre höger-vantar och inga vänster-vantar!
Om vi råkar få hem något annat barns vantar från dagis, så tar vi tillbaka dem nästa dag. Givetvis. Men hur tänker alla andra?! "Åh, nu har vi en vante extra!?"eller...
Nu ska ingen kunna "råka" ta hem Antons nya galonvantar iaf. *HA* Så kan alla andra jaga runt på barnens vänstervantar bäst de vill....medan jag tar bara de VÄL märkta vantarna och går! *moaha..ha*


Och som svaret på er fråga (jag vet att ni tänkte den!) : Ja, jag märkte de andra vantarna också, men tydligen struntar folk att kolla på märkningen om den sitter inuti!

Fixa till hallen...



Åh, vad jag vill fixa i ordning i hallen här hemma! Jag kollar inredningsbloggar och webbshoppar varje dag och suktas. Synd bara att man varken har pengar eller ork att fixa allt på en gång!
Detta tryck tänker jag dock beställa. Har kikat på den länge nu och den passar ju så bra hemma hos oss!
"Välkommen till cirkus Hellström!"
Man kan välja färg och namn själv! Kika in på www.mangarum.se -där finns andra fina saker också!

Tänkte ha den i hallen och drömmen är ju att tapetsera och lägga in nytt golv också......fast jag får nog nöja mig med tillfräschning av tapeten så länge.
Behöver någon smart förvaring också, men har inte kommit på någon bra lösning ännu. Är ju jätteknepigt med så mycket skor och jackor mm när man är 5 stycken i familjen! För att inte tala om alla småpryttlar....teckningar, halsband och grejjer som barnen kommer hem med från dagis.
HUR GÖR ALLA med allt jox?!?!?

*Rock on*



Hade ju funderingar om att börja med ett foto om dagen. Men insåg att det bara leder till press. Jag behöver ingen mer press än jag har, så jag tänkte att jag laddar upp ett "dagens foto" när jag har lust! :-)

Idag fotade jag lite när grabbarna spelade lite musik efter middagen. Barnen älskar när pappa drar fram instrumenten och de spelar både trummor och gitarr! Willis är riktigt koncentrerad och kommer nog bli grym på detta! Rocker som han är!

Själv är jag inte mycket för att spela musik, är helt kass...ha..ha. Men jag lider inte, jag satte mig och virkade istället! Idag gjorde jag klart en halsduk som Melvin velat ha. Det är avkopplande att sitta och virka. Fast Thomas tycker att jag mest är manisk när jag "ska bara virka ett varv till" hela tiden ;-)


*Söstra mi*



Så här ser det ofta ut när lilla syster yster är hos oss! Vi fastnar vid varsinn dator hon och jag.
Det gör egentligen inte så mycket, det är skönt att hon känner sig som hemma här. Och jag tycker det är mysigt att hon "vuxit ikapp" mig lite....så vi kan ha kul tillsammans! Det är ju ändå 13 års skillnad.
När jag var liten drömde jag att jag hade en syster att fnittra med och berätta hemlisar. Sen kom det en bebis, en liten rund mörkhårig sak som skrek...Jag var 13 år och det var väl inte riktigt det jag hade drömt om...
Men förutom att hon blev smal, blond och mindre skrikig ;-) så har jag äntligen fått den syster jag drömde om!
Jag älskar henne såå mycket! 

Puss på dig lilla My! ♥ 

*skapat*

Har ju varit lugnt på scrap-fronten men ett kort svängde jag ihop häromkvällen. Anton ska på kalas i morgon och detta blir kortet:



Sen en layout jag glömt att visa. Gjorde den precis innan nyår.
Melvin busar med morbror....*längtar till sommaren*



long time no see...

Med strulande internet, fixat och donat, sjuka barn...ja, livet helt enkelt.....så var det nästan en vecka sen jag bloggade sist! Förhoppningsvis blir inga fler sjuka här hemma och så hoppas jag ju att internet ska fungera det med! Då kan jag ta igen lite här...!

Ikväll ska jag dock fatta mig kort, för jag är trött efter ha varit vaken sedan strax före 05.00 i morse (-inte riktigt min tid på dygnet så att säga!)
Med sjukt barn som glott på tv stor del av dagen, så var jag ju tvungen att sysselsätta mig med något för att hålla mig vaken! ;-) 

Här kommer ett litet tips för er scrappare som läser bloggen (?!):

Jag har sparat skisser, både från olika bloggar och från tidningar. För att organisera dem bättre så har jag printat ut, klippt ut och sorterat dem i fyra högar. En för 12*12 enkel-lo, en för 12*12 dubbel-lo, en för 8½*11 enkla och en för dubbla. Jag har för något år sedan fyndat enkla fotoalbum för en tia styck på Åhléns och de är perfekta för sånt här!

Jag skar ut vanligt skrivarpapper i storleken av ett foto, typ 10½*14 tror jag. Sedan tog jag en liten fotolapp och fäste skisserna på skrivarpappret i den ordningen jag ville ha och satte in i albumet. Stansade ut små tabs och häftade fast dem med häftapparaten direkt i albumets plastfickor, så jag lätt hittar den typ av skiss jag behöver.
*ordning och reda, pengar på fredag* :-)






*fredags-tugg*

Tre små grävande händer i en popcornskål...ja, det är fredagskväll minsann! :-)
Nu sover de sött och jag har suttit vid datorn och skrivit ner favoritrecept! I morgon kväll ska jag kila över till Marika och scrappa *jippi* och då tänkte jag fortsätta med min lilla recept-låda! Kanske laddar jag upp något gott recept i morgon med....vem vet!?




Trevlig fredagskväll!

♥Heidi

*bildbevis*

Ja, idag har jag faktiskt lagat mat! Och visst gör jag det annars också, när Thomas inte är hemma...men då blir det oftast simpel mat som köttbullar, korv eller pannkaka. Så här är bildbeviset att jag kan laga annan mat med! ;-)
Idag blev det thailändsk kyckling/nudelsoppa! Liite starkare än jag tänkt, men barnen åt, eller inte Willis men både Anton och Melvin tyckte om den! 2 av 3 är ju bra :-)


*Tävlar igen*

Jag är med och tävlar om finfina priser från Wahlter & co....Kika in och tävla du med!

http://www.alskarsott.blogspot.com/

*Hmm..*

Sitter å funderar om jag ska följa strömmen av bloggare som lägger upp "Ett Foto Om Dagen"....Låter så kul, men orkar jag hålla på varje dag?! Tar ju iofs väldans massa kort...
Nåja, får tänka lite till. Så länge kan jag ju visa några av de senast fotade...


Melvin ute i kylan. Har varit så kallt dessa första dagar på det nya året!


När det varit för kallt för att vara ute några längre stunder så har barnen spelat dataspel, målat, byggt lego mm. Dessa färger köpte jag för ett par månader sedan på Panduro och det var för halva priset. Trevligt att fynda till barnen!


Foto från årets första promenad. Rimfrost är så vackert!


Jag planterade om blommor från en julgrupp vi fått. Nu när julen är slut är det ju dumt att slänga blommorna. Så denna fick en gammal majsburk som kruka och Melvin blev glad ägare av denna! Sedan planterade jag murgrönan (från samma julgrupp) i en vit kaffekopp, som numera huserar i köksfönstret. Och själva "krukan" som blev över, ja den ska jag spara och ev piffa till med lite färg. RECYCLING :-)

*ska vi såga bort gipset nu då?!*

Idag var det dags att ta bort Willis gips. Eftersom det inte var gips helt runtom, utan bara ovansidan, så kunde vi göra det hemma. Thomas, som alltid ska skämta, tog fram sågen men Willis känner sin far och förstod direkt att det var bara på skoj!
Skönt att han äntligen slipper gipset, det känns ju inte så fräscht att inte kunna tvätta handen ordentligt eftersom gipset inte får bli blött! Det blev raka vägen till duschen!









Vad har vi annars gjort idag då? Jag tog med Melvin till Coop Forum och handlade lite. Vi skyndade oss för att hinna med bussen hem, men ser att en åker iväg när vi är på väg att lämna kundvagnen. Sedan ser vi ytterligare en buss åka, precis när vi ska gå över vägen till busshållplatsen med aptung ryggsäck och två kassar...!¤#&/:-( Så det var bara stå där i den bitande kylan och vänta på nästa buss.

På eftermiddagen har jag börjat rensa och organisera. Nytt år, och jag har bestämt mig att jag ska få ordning på saker och ting! Bara en sån enkel sak som att märka upp alla tidskriftsamlare sparar ju massa energi när man letar efter något speciellt papper, tidning eller instruktionsbok! Måste även sparka lite på mannen, mr Slarver, så han plockar undan saker på deras rätta plats också....

När vi ändå pratar om NYÅR, så har jag för ett antal år sedan lovat att jag aldrig ska ge fler nyårslöften. Detta pga att som de flesta vet, så brukar man aldrig hålla dem! I år så bröt jag mitt gamla nyårslöfte om att inte lägga några fler löften....och lovade att i år SKA jag fixa nytt leg! :-) LOL. Det är faktiskt lite pinsamt, men jag bytte ju efternamn för 1 ½ år sedan och har fortfarande inte bytt leg! Ju längre tiden går desto mer pinsamt blir det när jag står där...men, men...nu ska jag äntligen få det gjort. Sådetså!

♥Heidi

Perfekt första dag på året!

Dagen har än så länge varit nästintill perfekt! Vaknade senare än vanligt och efter frukosten klädde vi på oss och gick en promenad. Det var 5-6 minusgrader, frostigt och soligt! Barnen tyckte nog det också var skönt med promenad, för t.om Anton ville inte sitta i vagnen något alls! Vi tog den vanliga rutten i skogen i Slätmossen.
Kameran kom jag ihåg att ta med också :-)



När vi kom hem gjorde jag varm choklad med grädde och marchmallows! *slurp*
Nu har vi en lugn eftermiddag och ikväll blir det kanske "Buzz" på Playstation3....vi får se.

Fler bilder från promenaden kommer ev senare...har inte redigerat dem ännu.

♥Heidi

RSS 2.0