*ibland bloggar jag..*

Tittut!

Ja, nu är jag här igen, som gubben i lådan..man vet aldrig när jag bloggar igen ;-)

Som kompensation att det varit dött här alldeles för länge så kommer här en liten beskrivning på hur du gör en sån här:Steg för steg-beskrivning. Hur du gör din egen julkortskrans:

1. Måla ett gäng klädnypor (jag använde lite mindre, 5 cm, som finns på Panduro) gröna. Hur många som behövs varierar på hur stor krans du vill göra. Jag tog iaf 24 st.2. Klipp ut en cirkel i något kartongark du har liggandes (har du det inte, så går det lika bra med ett gammalt flingpaket).
Min cirkel blev ca 10 cm i diameter, då jag mätte ut efter mitt glasunderlägg jag hade till hands! Cirkeln behöver inte vara perfekt då den inte kommer synas speciellt mycket, men jag målade den grön den med då den skymtar mellan klädnyporna.

3. Ta fram limpistolen och medan den ligger och värms upp så placera klädnyporna runt cirkeln så du vet hur du ska limma fast dem.
Gör ett litet mellanrum upptill där den ska hängas upp (valfritt, det funkar nog lika bra med en klädnypa där ändå!). Limma sedan fast klädnyporna, med "knip-delen"
(är det ett ord?!) utåt, så att du sedan kan sätta fast julkorten runtom.

Akta fingrarna, det gör ont att bränna sig på limpistolen -trust me!4. Vänd på skapelsen och limma dit nåt att hänga upp den med! Denna krok finns i de flesta kit med tavelupphängningsgrejjer, tex från Ikea. Annars funkar säkert ett gem som du böjer till, eller ett snöre du gjort en ögla på...5. Nu kommer rosetten! Om du vill kan du helt enkelt knyta en rosett av valfritt band och limma dit. Själv fick jag inte till det på det viset så jag gjorde så här:
Tog en bit band, ca 16-17 cm och vikte in så att kortsidorna möttes på mitten, sedan limmade jag dem med limpistolen.


6. Ta en längre bit band och lägg runt mittendelen, vik upp en bit av bandet som ligger nertill och limma (se enklast på bilden, svårt att förklara). Fäst den gärna lite snett utåt, så faller det snyggare sedan!7. Vik nu över den andra (bandet ovantill på bilden) delen och limma fast lite snett åt andra hållet, såhär:


8. Limma nu fast upptill på kransen. Nu ska det se ut ungefär såhär:


ett tips är att limma det sista bandet (steg 7) lite tajtare, så rosetten inte blir så rak och platt, utan "bullas upp" lite!

9. Klipp ändarna av banden lite snyggt på snedden. Sen är kransen klar.

Nu är det bara att invänta att julkorten ska dimpa ner i brevlådan -förhoppningsvis  ;-)♥HEIDI


RSS 2.0