*födelsedagskort*

Har sett flera varianter på detta kort/låda och tänkte det vore kul att göra det till svägerskan som fyller 40 idag (Grattis Lotta).

Man lyfter av locket och då faller "väggarna" ut! =)
Blommorna inuti hade inga stjälkar eller pistiller, stjälkarna gjorde jag av ståltråd och floristtejp och satt dit. Sedan (syns dåligt på fotot ser jag) har jag gjort staket av papper med brads som själva spikarna....och lite andra små detaljer.*Willis Winnerbäck!?*


*regnig tisdag*


*fler cupcakes*

Två olika cupcakes.

Den första gjorde jag bara som ett testbak för ett tag sedan.
Majskolvarna gjorde jag igår när släkten kom för att fira Melvin.
Harry Potter kalas!

Efter en låååång väntan av en blivande 7-åring, så var det äntligen dags för kalas!

Här är Harry Potter och hans två vänner (aka Melvin med bröder).
Innan huset invaderades av ytterligare 11 barn!

Barnens capes gjorde jag bara av svart tyg som jag zig-zackat runt kanterna och sytt på en knapp med en liten ögla att fästa runt knappen! Melvins, eller jag menar Harrys slips sydde jag ihop av röd filt och en av pappas gamla t-shirts som strimlats. Glasögon och kvast kommer från Buttericks.

När barnen kommit, presenter överlämnats och barnen fått pengar ("riktiga" galleoner!) så fick de handla sina egna trollstavar av Professor Sibyll Trelawney (aka min syster) innan det var dags att ta sig till Hogwarts genom tegelväggen på spår 9  3/4......På Hogwarts så öppnades det paket, fikades och lektes det. Min man var utklädd till Hagrid och gjorde även ett gästspel som Alastor Moody (Monsteröga). Själv var jag utklädd till Professor McGonagall.

Innan det var dags för fika så fick barnen ta på sig Sorting Hat och fick varsitt märke att fästa på kläderna.

Vi, eller jag då, hade gjort en liten "ficka" i hatten, där vi la en mobil med högtalarfunktionen på. Sen gick Thomas ut på balkongen -och hatten kunde tala! (ni som sett filmen vet vad jag menar!)

Mycket skratt blev det! Barnen kände igen rösten och Melvin och några av kompisarna smög runt i lägenheten för att kolla var pappa var! Men det gjorde inget, barnen tyckte ändå att det var kul och innan de kom på hur det funkade så var det nog lite spännande oxå ;-)
Istället för tårta blev det trollkarlshatts-cupcakes, glass, maränger, godis och Harry Potterkakor!

Innan barnen gick hem fick de även köpa sig en kvast -dvs sitt godis. (Kan tala om att jag hade nästan kramp i handen efter att ha klippt 16 papperspåsar i strimlor! *lol*)

Sist men absolut inte minst -en mycket nöjd födelsedagskille! =)  (ni som tycker han ser väldigt mörkhårig ut, så beror det på att han fick sitt hår sprayat med svart färg innan kalaset)

♥HEIDI


ps. LottaPotta -där ser du att jag inte ljög ;-)


*busy as a bee*

Har fullt upp just nu, därmed den dåliga uppdateringen. Var dock tvungen att visa vad jag beställt idag! =) Jag är ju så fjantigt förtjust i såna här grejjer ;P

Tadaa:

En iskubsbricka i form av legogubbar! =)  Var inne på en blogg och såg att någon hade gjort cupcakes med legogubbar av choklad ovanpå. Fatta vad barnen skulle bli glada av att käka legogubbar i choklad! Och dricka saft med isgubbar i! *fniss*

...eller så är det bara mamman som blir så exalterad av detta...! ?

♥HEIDI


Det fixas och det donas....

Nu är förberedelserna för Harry Potter-kalaset i full gång!
Det är ju så kul att fixa och dona med detta, ja annars hade man ju aldrig gett sig in på det! ;-)
Inbjudningarna blev precis klara och jag är glad att brandlarmet inte gick när jag höll på med lacken! ;-) Första gången jag testar att använda sånt, och det tog lite tid att få till det...
Jag hittade en font som passade och skrev ut på tjockare kartong-papper i en beigetonad färg. Sedan rev jag kanterna och chalkade dem och fixade till så det ser lite slitet och gammalt ut. Kuverten vek jag själv och chalkade även kanterna på dem. Först efteråt kom jag på att jag kunde skrivit ut adresserna på datorn också, men de får nöja sig med min fejk-kalligrafi :P
Fann dessa emblem på nätet och skrev ut, laminerade och med limpistolen fäste jag säkerhetsnålar baktill. Så att alla barn vet vilket "hus" de tillhör :-)

Blir kanske någon smygtitt på förberedelserna igen, men sen får ni vänta till efter kalaset!!!

♥HEIDI

*vill..vill..vill*Åh vad jag är sugen på att göra ett sånt här sött kakfat!! Just denna hittade jag hos EllasInspiration.

Men frågan är, vågar man borra i de fina faten, om man väl hittar sådant gammalt fint porslin!?

*solrosor*

Det närmsta vi kommer, att ha solrosor här hemma....


RSS 2.0