*Denna dagen ett liv*

Första dagen på barnens sommarlov idag.
Det såg ut så här:

Willis trött efter att ha varit vaken någon timme under natten, skrikandes pga drömmar, växtvärk...vad vet jag!? Han var riktigt arg och ledsen iaf.

Kollar väderprognosen. Ska regna hela dagen (!)

Thomas åker till jobbet efter frukosten.

Barnen börjar röja runt.

Skickar ut M & W på gården vid strax efter 9, när jag inte står ut längre

Får till slut på A kläder ( han ville gå ut, men inte klä på sig) och kommer ut vid 10

Sparkar fotboll med A.  M & W cyklar.

Jag och A går in, börjar med lunchen.

Äter lunch.

A sover middag.

M & W vill inte vara ute så de bygger lego i v-rummet (långt ifrån A rum) och jag somnar av utmattning på soffan.

M & W uttråkade. Sätter på tv:n. Fixar i köket. M slocknar.

W väcker M genom att skrämma honom. Särar på dem.

...en stund senare sover W på soffan.

jag väcker W och sen är det mellis

Det börjar regna.

Tar jag fram lite kartonger, saxar, tejp, piprensare mm....och sätter barnen i "arbete". De pysslar ihop varsitt fängelse till deras monsterfigurer. A klipper en stund sen leker han på rummet istället.
En grannpojke kommer in och är med och pysslar.

Fortsatt regn. De tröttnar på pyssel. Börjar bråka. Först på skoj, sen.....ja, ni förstår.
M kaxar ordentligt och hans kompis får gå hem och han in på sitt rum. M ännu argare och jag gladare (not)

Försöker laga middag, samtidigt som barnen bråkar igen. Det börjar åska och A blir lite orolig. Vi går ut på balkongen och visar att det inte är något farligt.

Såsen kokar nästan över.

Ser den största regnbågen jag tror jag sett! Springer och hämtar kameran. Två av barnen börjar bråka och den tredje vill prata med mig samtidigt som jag ska lösa konflikten mellan de andra. Telefonen ringer.
Faster vill prata med barnen. A tar luren och de andra gapar vidare. Kaos. (behöver jag säga att jag missade att fotografera regnbågen!)

Har lyckats få maten på bordet och avsluta samtalet med fastern.

......ytterligare tjafs från M efter middagen. Han och A blir utan lördagsgodis! M åker i säng kl. 19, vi andra tittar på Peter Pan. Jag har fått huvudvärk (konstigt!)

När jag fått alla isäng och klockan tickat på ett tag så kommer W upp. Han hade inte somnat som jag trodde.
Har händerna fulla med någon slags pappersbitar. "Mina gosedjur har gjort sig jätteilla" säger han. I sängen ligger hans lejon och tvättbjörn alldeles överfulla med plåster! (de hade fått en förpackning att leka doktor med dagen innan). Och madrassen är full med de små papperslappar från plåstrena....

Suck! Och detta är bara dag 1.........



Scrapkväll!

I går kväll kom Marika över för lite scrapping. Pernilla skulle också komma men hon var lite "invalidiserad"
Vi hade trevligt iaf och jag påbörjade 3 projekt...men inget som är klart än.
En layout fattas bara texten, så den får ni en liten sneak peak på här.
De andra får ni vänta på!



Det blev lite sent....det var väl iofs väntat. Kom isäng efter midnatt och sen upp vid 6 ungefär...
Men min man var ju gullig och lämnade barnen, så jag har fått ta det lite lugnt iaf.
Nu ska jag hoppa in i duschen och sen iväg.
Lär väl blogga mer idag då jag måste sitta och vänta in att tvättmaskins-reparatören ska dyka upp mellan 11-15 !

♥Hej så länge!

crash boom bang!

Låg i sängen, vaken men såå trött. Hörde att de andra var uppe och tänkte ligga och dra mig en stund till.
Hade nog somnat om ganska snabbt om inte det hördes ett Crash! och sen ett vrål...Ja det var Thomas som tappat kaffepannan i golvet. En morgon utan kaffe för honom är....ja, mindre kul! Så det var en hel del morrande och rytande här.
När han lämnat barnen och kommit hem igen så löste han dock problemet (ja, tillfälligt iaf)...

Alla sätt är bra utom de dåliga...säger man va!? ;-)

Vad gör man inte för en kopp kaffe....

Hälsa på! och shoppa då...

Idag var jag och hälsade på på jobbet (hmmm...ser skumt ut med två "på"n efter varandra!?) en stund.
Det kändes riktigt bra och det var roligt att träffa barnen! (ja, mina kollegor också!) De har ju blivit så stora! Shit, vad tiden går snabbt! Det är inte förrens jag kommer dit som jag märker hur länge jag varit borta! Men nu känns det som att jag ändå är "närmre, på väg" mot att jobba igen mot vad jag kände när jag hälsade på sist -och det känns kul!

På vägen hem hoppade jag av bussen vid centrum för jag hade bara ätit en liten yoghurt och en banan till lunch...och jag var vrålhungrig! Thomas kom och mötte mig efter jag käkat och vi gick för att prova ut en sport-bh till mig.
Egentligen orkade jag inte alls gå i affärer, men det blev bara in på Stadium som tur var.
Jag hittade ingen sport-bh som var bra, och sortimentet var under all kritik för en sk. sportbutik! Det fanns väl typ tre olika modeller och i två färger...
Men ut från butiken kom vi med ett antal träningsplagg! Det blev två par byxor, ett par med långa och ett par med korta ben. Thomas hittade också en jättefin TURKOSA munkjacka som det stod mitt namn på såklart! Sen två linnen och en top....och så träningsskor! Så nu är man ännu fattigare....hrm.

Men nu har jag gett mig fan på att komma igång att träna igen! SATS öppnar ju här i november och där har jag redan tecknat avtal! Sen så ska jag se till att röra mig mer nu innan det också, men det blir nog mera cykling och promenader! Och så har jag ju dammat av Pilates-dvd:n! (bäst man drar ner persiennerna så stackars grannarna slipper se på *ha..ha*)

Nu ropar kudden!

♥ Go´natt vänner!


Kompensation ;-)

Som "kompensation" till att jag inte bloggat de senaste dagarna.....så tänkte jag lägga upp lite foton på sån jag pysslat med! :-)

Första bilden är ett minialbum jag gjort, dock ej klart. Men utsidan är färdig och jag blev jättenöjd med den! Inte ofta som jag blir så nöjd med det jag gör....men denna så! :-)
Inuti ska jag ha sidor med citat och sånt som gör mig på gott humör! Lite som en peppningbok för deppiga dagar kanske!?




Ljuset var sämst när jag fotade dessa två layouter, men jag orkar faktiskt inte bry mig!
Syns inte, men pappret på den första är liksom skimrande, med blanka detaljer.



Denna fotades när den låg i plastfickan (lat -jag?!) Färgerna är mycket bättre irl! En LO man blir glad av! :-)

Blev sent igår..

Bakade goda kakor igår kväll...till personalen på barnens dagis (ja, jag veeet att det heter förskola!). Korten har jag kanske visat tidigare!? (orkar inte kolla upp det så jag visar igen i så fall)
Så i morse fick barnen ge dessa till deras fröknar. Ja, Melvin ville inte göra det själv (som vanligt) för då blir han blyg.
Fick flera komplimanger för korten och det är ju kul! :-) Man hoppas ju att folk ska gilla det man gör, men det är ju inte alltid man får höra det!
Efter bakningen gjorde jag de enkla tagsen och band fast det med enkla snören från Ikea (som jag fyndat för en 5:a /rulle tror jag)...som alltid så tar saker och ting längre tid än jag trott och det blev ganska sent....så idag har jag varit trött! Men goda kakor blev det! ;-)





tillbaka

Nu är vi tillbaka. Har iofs varit hemma ett par timmar...
Vi åkte hem efter lunch, eftersom min man blev lite rastlös.
Men förmiddagen var så skön. Jag och barnen var ute och vi hoppade studsmatta, Anton och jag promenerade på tomten och jag fotograferade och han åt lite omogna vinbär!
Barnen "hjälpte till" när Hasse lade ut sten runt poolen. Willis råkade dock tappa en sten på foten, men efter ha kylt den lite i vattnet så var det bra igen!

Midsommaraftonen kom vi till E-tuna tidigt på fm. Vi var ute ett tag, sen gick jag in och satt och pratade med min svägerska när hon lagade mat. Åt en lätt lunch och sen när det började närma sig middagen så började det spöregna...såklart! Ingen midsommar utan en regnskur! ;-)
Melvin frågade oroligt om vi inte skulle få någon mat, då han förstod att man inte kan stå ute och grilla när det regnar! Lyckligtvis så avtog regnet lite och det blev grillat ändå! Sen blev det faktiskt lite soligt också!
Det var en trevlig och lugn midsommarafton och alla var rätt trötta (men nöjda) efter en dag utomhus...så det blev inte så sent.
Skulle ladda upp lite bilder, då jag fotat nästan 200 bilder på två dagar, men just nu så ville inte bloggen det!
Får väl återkomma med dem senare....

tv-tittande...

Sitter och kollar på Design Simon & Tomas....Jag tittar inte på tv så ofta längre men ibland är det skönt att slö-glo på tv. Något jag dock inte riktigt förstår med just detta program är, de gånger jag sett dessa två män...så har de så otroligt fula kläder!!!! (ja speciellt Tomas) Hemska rutiga tröjor, isch! Why??!!

Mitt favorit-inredningsprogram är Roomservice. Dels blir resultaten oftast riktigt bra. Dels så är ju Johnnys gotländska dialekt så härlig! :-) Jag ser hellre att Johnny och Mathias kommer hem till mig och fixar än att Simon & Tomas!

På tal om tv så kollade jag faktiskt på tv igår kväll med...otroligt, två dagar i rad *ha..ha*
Syrran var här och tydligen hade de Sex And The City-marathon på tv3. Vi tittade på något avsnitt, sen när hon åkte hem så fortsatte jag kolla, fast i sängen. Som jag kanske nämnt tidigare så är den enda serien jag följer, Greys Anatomy. Så jag har inte så stor koll på SATC....men igår fastnade jag vid tv:n ändå.
Nyfiken som jag är så vill jag ju alltid veta hur det går! Det är nästan så att jag måste se filmen också.....*hrmm*

Det är många gånger som jag och Thomas kollat på någon film, som visar sig vara urusel....men jag bara MÅSTE se slutet iaf. Om det inte är någon film som jag redan när vi börjat titta, vet att jag inte vill se (men som jag tittar med honom för att vara snäll!) för då kan jag gärna somna till! *lol*

Nä, nu ska jag nog gå och lägga mig...Ser hur Simon & Tomas sätter upp tallrikar på väggarna!  Tallrikar ÄTER man på, INTE HÄNGER PÅ VÄGGEN! Tantvarning på det!!!!


Återkommer efter midsommar! I morgon bitti åker vi mot Eskilstuna....

Håller tummarna att det blir liiite sol ändå!

♥Hej svejs!



do, re, mi...



Är den inte charmig så säg!? :-)

Hittade denna på http://printpattern.blogspot.com/

Rockstjärna!

Min syster filmade min son -Rockstjärnan!.... http://mymymy.blogg.se

(jag vet inte hur man laddar upp sånt där själv! ;-) )


Stämpelförvaring!

Blev precis klar med min förvaring för mina clearstamps. Så skönt att ha det gjort!
Trots att ljuset är sämst, så vill jag ändå visa!


Bilden längst ner så ser man själva stämplarna (till vänster) som sitter på baksidan av det laminerade pappret.


Jag stämplade upp bilderna på ett vanligt tunnt skrivarpapper. Sedan skrev jag vad stämplarna heter och gjorde en enkel ram runt, med en penna. Sedan laminerade jag pappret och gjorde hål så man kan sätta in dem i en pärm.
Satte sedan fast clearstampsen på baksidan av det laminerade pappret (det syns var stämplarna ska sitta) och lade ett OH-plast som skydd. Längs med kanten längst ut (där man bläddrar alltså) tejpade jag så att OH-pappret sitter fast i det laminerade pappret.   -Klart! 

Jättelätt att göra och så smidigt att bläddra och ha överblick över vad man har! :-)


fredagen den 13:e

På fredagen var jag barnvakt åt Emelina. Kände mig nästan lite hedrad åt uppdraget, då jag själv hade lite svårt att släppa mitt första barn åt någon annan (speciellt när han var under ett år gammal!) .
Thomas hade tagit upp barnens gamla lära-gå-vagn som Emelina skulle få och jag hade plockat upp smålego och annat som bebisar kan få i halsen.
Hon skötte sig exemplariskt! Glad, nyfiken och åt och sov som hon skulle! Jag passade på att leka paparazzi som vanligt...


Willis hade sett fram emot att hon skulle komma till oss och han hade lovat att han skulle sjunga för henne.
Här sjunger han bä,bä vita lamm....(han sjunger hellre än bra, kan tilläggas!) och Emelina bara kollade typ "vad håller han på med"  *ha..ha*

Super-mammiga Anton trodde jag skulle bli svartis...men det gick jättebra. Han ville hjälpa mig att ge henne mat och det gick väl sådär. Visst, Emelina tyckte det var roligt....men så mycket mat kom liksom inte in i munnen!

Mysigt var det också när hon skulle sova. Jag märkte att hon började bli trött när hon inte riktigt visste vad hon ville. Tänkte att jag går in med henne i vårt sovrum för där är det mörkt. Men se det gick inte! Hon ville titta runt på allt där inne. Kom på att hon är van att sova i Antons rum när hon varit här med Pernilla...så jag gick dit med henne. Drog ner rullgardinen och satte på Lugna Favoriter på radion lite lågt. Sen satte jag mig med henne i knät och la hennes filt på mitt bröst....Hon gosade ner sitt huvud och låg still. 
Eh, var tvungen och kolla.....men, ja....hon somnade på stört! Lätt som en plätt! :-)

Ja, det här gör jag gärna om igen! Emelina är alltid välkommen till oss, lilla grynet! ♥



Fresta med samlag...

Lite i senaste laget...men har inte bloggat om förra veckan!

På torsdagen hade vi lite avslutning på min kurs och vi skulle till Koh Pangang och äta thai-mat.
Så var det så att min kära man var snäll och lät mig beställa lite scrapprylar så jag fastnade vid datorn....för att upptäcka att klockan var 15.00 och jag skulle gå 20 över!  *panik*
In i duschen, rusa runt och välja kläder, leta nycklar.....ja, ni fattar! Halvsprang till bussen och sen var jag helt slut.
Bra att man stressar som en galning för att träffa dem man gått en stresshanteringskurs med.... *rodnar*

Trots stressen och då snurrigheten som följer med den...så var det en trevlig kväll!
Jag, med min känsliga mage, hade inte så mycket mat att välja på...eftersom det mesta är starkt där. Hittade nån slags vitlöks-biff där det stod att det skulle vara "little hot"....så jag chansade. Shit -ja, det var starkt för mig ändå! När jag frågade en av tjejerna som var med oss om hon tyckte det var starkt så tyckte hon inte alls det....Hmmm....bara JAG alltså. I min mun så brännde det iaf!

Det var roligt att träffa min grupp igen, det var en månad sen sist. Största garvet var när en tjej...som nyligen blivit singel igen...berättade om de senaste veckorna! Hon visade ett sms som hon skickat till en kille hon flörtat med...
det var bara en mening:  "Får man fresta med ett samlag?"

*asg* Behöver jag säga hur det gick?! ;-)
Det är kul med tjejer som inte är blyga! Själv hade jag ALDRIG vågat göra nåt sånt när jag var singel...

Planerar..

Mycket inredning snurrar i huvudet just nu....planerar och fixar i Willis rum (ifall någon missat det ;-) )

          
Ikeainspiration.. Bilderna har jag lånat från Ikeas hemsida.


Sängen har vi ju redan (han får överta Melvins), men vi har den vita sidan utåt!
Har sytt "draperi" att hänga så det blir en koja undertill. Tyget är randigt (vitt, mörkblått & ljusblått).
Sedan tänkte jag montera ljusdioder i kanten undertill....så det blir mysigt! Måste hitta nåt snyggt överkast att ha på madrassen undertill...och så lite passande kuddar. Det är väl det som är helt bestämt ännu.

Willis älskar ju att klä ut sig och spexa, spela gitarr och sjunga. Så varför inte en spegel med lampor på båda sidor!? Vi får se vad vi hittar på...
Måste fnula på väggmålningen också...
*tänk, tänk*

"titt-ut"

Det gömde sig en liten gubbe under tapeterna....

En söt liten en (han ser lite förvånad ut dock)!


Prickigt, blommigt eller randigt?

I förmiddags tänkte jag att jag skulle åtminstone börja lite smått i Willis rum, att riva tapeter alltså! Fyra timmar senare sitter jag med en mycket trött kropp och en väldans massa jobb gjort. Tråkigt bara att det är väldigt mycket jobb kvar också...men men.
Det är nästan lite terapeutiskt att slita ner tapeter. Man jobbar monotomt och får slita och dra bäst fan man vill! *ha..ha*.
Jag räknade till minst 5 lager tapet som satt på väggen!
Vet inte vilken av alla tapeter som var fulast...

Röd/orangea blommor?


Prickigt eller randigt? Tydligen var den randiga populär en gång i tiden, för den fanns det två lager av!



När vi (läs:jag) rivit klart så ska det spacklas och målas i en ljust grå färg. Sedan blir det en tuff text och ev några stjärnor också...Willis är ju en "rocker" ! :-)
Hittade ett perfekt påslakanset till honom också, på rea, det var gitarrer och döskallar eller nåt sånt på!
Har även börjat sy lite på ett "draperi" som ska sitta under sängen, där "kojan" ska vara...Får visa mer sen...när det är klart!


hmmm..

Visst varit lite dåligt med uppdatering här! Har varit ganska trött, så det är därför!
Har fixat och donat endel här hemma. Nu är Willis rum tömt på allt. Har rensat bland mappar och pärmar men det är endel kvar.
Det är skönt att rensa ut ibland!
Nu ska vi till Ikea och spana på bla. säng till Melvin, lampor till kidsen, garderober mm. Det blir inte att handla idag, men för en gångs skull ska vi PLANERA och inte impuls-handla!

Här hojtas det om att vi ska åka...så jag får uppdatera senare!

tjing tjing!

ny mobil


Det blev en turkosa telefon :-) .....trots att det är en Sony-Ericsson! Nu måste jag lära mig massa nytt. Har alltid haft Nokia, med ett tillfälligt avbrott då jag hade en Samsung. Men den färgen, ja...jag kunde inte låta bli!
Det blev nytt mobilnummer också...för jag hade bindningstid kvar och jag var ivrig! Annars kunde jag ha löst ut de sista månaderna kontant och sedan kommit tillbaka och fått samma nummer. Fast det hade ju tagit längre tid innan jag fick ny telefon då!
Så nu fick jag ett enkelt nummer för mig att komma ihåg...då det var det största problemet *lol*

Here´s the beauty:

Bilden har jag lånat från Sony-Ericssons hemsida

tillbaka!

Var tillbaka snabbare än väntat. Jag har tydligen missuppfattat tiden. Mötet som jag trodde var kl. 9.30 var inte förrens 15.00...så det var bara att knata hem igen.
Nåja, här kommer först 3 layouter jag inte orkat fota tidigare. Nu blev inte fotona så bra, för jag ville bara snabbt få det gjort. Så ni får stå ut med mörka skuggor och lite vint och dant! Man ser ju ändå hur de ser ut!









Här var den enda LO:en jag hann med i lördags. Men jag blev rätt nöjd till slut!
Texten är en liten intervju jag gjorde med Anton i februari. Rubriken är svaret jag fick när jag frågade om han var en stor kille -Nä, "liten stor kille"!



Kort om kort...

Ska strax iväg, men tänkte lägga upp lite kort iaf. Bloggen strulade igår kväll så det gick inte ladda upp nåt.



Ovan: massproduktion av kort till fröknar. 10 stycken -pust! Måste säga att jag lessnat rejält på dessa kort mot slutet....
Men nu är det klara och när barnen går på sommarledighet så ska dessa flytta till sina nya ägare.




Ovan: Andreas, min systers goa pojkvän tar studenten. Sassafras papprena var perfekta!



Ovan: Så kul att göra detta handväsk-kort! Det är en beställning och det är en dam som gillar glitter och glamour som ska få detta i augusti. Eftersom hon fyller 70 så räknar jag med att hon inte kommer se det på min blogg innan iaf *lol*



Ovan: gjorde två kort som jag ska ge bort till mina kurs-ledare. Blev så kär i kortet som HelenaK gjort att jag kapade idén rakt av! Så all cred går till henne!! Här är hennes blogg om ni är nyfikna på hennes alster:
http://helenak-personligtprickigtochpyssligt.blogspot.com


Måste rusa!
Postar mina layouter lite senare under dagen!

Tjingeling!

fler länkar...

Titta till vänster och scrolla ner lite -där har jag lagt till lite länkar till ställen jag brukar kika in till! Såg att jag tidigare missat att länka till Pernilla! Sorry!

trasiga mobiler och pyssel...

Två och ett halvt kort och en layout blev det igår. Samt lite kladd med färg utanpå vad som ska bli ett minialbum.
Vaknade på morgonen helt täppt i näsan...men ingen feber och rätt ok mådde jag -med tanke på dagen innan.
Blev inte så väldans mycket gjort för oss under dagen...men det var trevligt iaf!
Kom hem vid 20.30 och satt en liten stund vid datorn för att varva ner...sen stupade jag isäng kl. 21!
Gubben låg redan och snarkade så gott när jag kom hem....han hade ju haft barnen själv hela dagen och så hade han ju varit ute kvällen innan, så han var inte så pigg.

Oj, höll på glömma och berätta att min mobil typ eh...gick sönder igår!
Jag bjuder på denna! ;-)
Grejjen är att jag av någon anledning lagt mobilen i bakfickan(!?) på mina byxor. Jag går in på toaletten.
Drar ned byxorna och som i slowmotion känner jag hur mobilen glider ur fickan och ser hur den plumsar ned i toaletten!  AAAAHH!!!! Lyckligtvis hade en tant precis varit där och städat...men jag fick (Usch!) snabbt plocka upp den. Sköljde (jag vet!) snabbt av den i handfatet och sen plockade jag isär den och torkade den.
(Ja, sen så tvättade jag såklart mina händer supernoga med tvålen!)
Mobilen fick ligga och lufttorka ett bra tag innan jag vågade prova om den funkade.
Stoppade i batteriet och tryckte på telefonen. Död!
La den åt sidan. Satt och scrappade lite till. Hörde hur det började spraka. Shit, bara den inte smäller!
Försökte pilla bort batteriet, men lyckades inte så bra, eftersom jag inte vågade använda metallverktygen som var det enda jag kunde hitta som var litet nog att peta med!
Då kom Pernilla på att ifall jag kastar den i golvet så flyger ju batteriet ut. Sagt och gjort. Så nu är den officiellt dödsförklarad.


Här ovan (↑)är min numera gamla mobil. Rest in peace! (bilden har jag lånat från letsgodigital.org)

Har två andra historier om när mina telefoner råkat ut för olyckor.....men de har jag inte tid att berätta om nu.

Idag blir det shoppa ny telefon. Thomas kollar alltid på nyaste modellerna och bästa funktionerna. Det ska vara bra grejjer. Men vad gör jag med telefonen -ringer och sms:ar! Som jag sa till honom: När det gäller telefonen så är det utsidan som räknas :-) Jag är sugen på en TURKÅÅSA telefon....eller RÅÅÅSA! *ha...ha* Vi får se vad som finns!

Nu är det duschen som gäller. Fixa mig i ordning och ifall jag hinner...plocka lite i mitt rum. Sen ska jag möta familjen (som gick ut för att leka i solskenet) vid centrum kl.11 när de öppnar.

Senare idag/kväll så ska jag fota och lägga upp det jag skapade igår.

Tills dess:
Trevlig Söndag!


Inte riktigt som jag tänkt mig...

När vi alla hade gått och lagt oss igår kväll så dröjde det inte så länge förrens Melvin började vakna. Han var ledsen och hade lite svårt att andas. Tog sig för örat.
Ja, barnen och jag har varit snoriga ett tag nu...men jag trodde det var på väg att försvinna.
I morse så klagade Melvin på ont i örat, och jag tänkte -nej, vi som ska till Susanne idag! Men efter frukosten var han ok, och ville gå ut. Visst, skickade ut han och Willis...Så hann jag sätta mig och ta det lite lugnt...
Kände mig lite hängig och varm -feber!  NEJ, orkar inte nu!
Så det var bara ringa Maria, som vi skulle åka tillsammans med, och säga att vi inte kommer.
Har försökt ta det lugnt idag, men det är som om barnen känner på sig när man inte är helt 100%, för de har varit som katt och hund!
Krillan och Åsa kom iaf strax innan 14 och hämtade Anton. Nu är de nere vid Rudan och badar. Första gången morbror är barnvakt!

Nu orkar jag inte blogga mer idag, måste försöka krya på mig! Ska ju scrappa med tjejerna i morgon så jag hoppas jag är feberfri då! Annars får jag väl gå dit en stund och titta på dem eller nåt!


lånade en bok...

Fick låna en bok av Pernilla om Photoshop Elements....och testade lite tips ur den igår. Säger en sak bara -Love it!
Så enkla beskrivningar och så kul det var! Så nu ska det tränas! :-) 
Tack Pernilla!!!

Här är första försöket till att ljusa upp skuggiga/mörka partier när man fotar i starkt ljus:

       
före                             efter

akvareller

Här är de akvareller jag berättade om i förra inlägget.

         

Sommar!




Ett helt "random" inlägg...men det är väl ok!?

I morse gick jag upp ca 05.10 som vanligt. Hoppade in i duschen. Vanligtvis så brukar Anton eller Melvin vakna innan jag kommer ut därifrån...Men idag hann jag duscha, klä på mig, på med lite mascara och äta en skål Special K framför datorn innan Anton vaknade 6.10! Så skönt!
Melvin vaknade strax därefter och Willis vaknade vid 6.40.
Allt oftare får jag väcka Willis när vi ska till dagis. Nu slapp jag det, men han var trött! Ville inte klä på sig själv.
OK tänkte jag....vi går till dagis EFTER frukosten!
Jätteskönt att slippa stressa!
Tog med kameran på vägen också...Blev inte så många foton och de som blev var inte bra. Trodde kameran stod på auto...men det gjorde den inte! Så går det när man inte har ögonen med sig!
*lol*

*********************************************************************************************************************************
Nu är lokalen betald och nycklarna hämtade....Det blir scrapträff på lördag *yey*
Sist hade jag med mig hur mycket grejjer som helst. Den här gången ska jag vara "snålare" med packningen...för jag använder ändå inte allt jag släpar med mig!
Ska printa ut foton och planera layouter i förväg....så jag inte står där och inte vet vad jag ska göra! (som vanligt ;-) )
Snart är det sommarlov och jag tänkte göra klart korten till barnens fröknar oxå. Tappade lite stinget när det gäller de där korten....

********************************************************************************************************************************

Hittade en mapp när jag rotade runt bland mina prylar....Där fanns endel skisser och akvarellmålningar jag gjort för läääänge sen. Ska scanna in 2 så ni får se sen....Men det får bli ikväll! När jag såg de så blev jag lite sugen på att måla igen! Sist jag målade akvarell (eller akryl för den delen) var när jag gick min förskollärarutbildning....och den gick jag ju ut 2000...
Blir nog dags att damma av färgerna! :-)

********************************************************************************************************************************

Tog mig i kragen idag och tränade lite Pilates! *chocking!* Ha...ha
Jag SKA komma igång att träna. Trots att jag vet att jag mår mycket bättre när jag tränar, så är det svåååårt att komma igång!
Men nu har ju Thomas börjat få sin 30årskris cykla så då vill man ju inte vara sämre! ;-)
Går ju redan promenader, men nu ska jag komma ut och göra det oftare!

*******************************************************************************************************************************

Kollade på min lilla lista med saker jag vill göra i år...(hade jag vetat hur man gör så hade jag länkat till det inlägget!)
och insåg att det börjar bli hög tid att sätta fart ifall jag ska hinna med allt!
En av punkterna var att måla en tavla...sedär, då har jag ytterligare en anledning till att damma av färgerna! :-)
En annan punkt var att jag skulle läsa en deckare. Tror inte jag någonsin gjort det. Inte min typ av böcker har jag fått för mig. Men vad vet jag -om jag inte provar!      Lite boktips skadar inte! Någonting ni rekommenderar?

******************************************************************************************************************************

När Thomas kommit hem med barnen ska jag och Willis gå ut i skogen. Kände att vi behövde lite "ensam med mamma-tid"! Finns en koja i skogen som vi går till ibland. Där samlar vi pinnar och hittar spännande grejjer. Han är så tacksam att göra sånt med. Han blir så engagerad och glad! Min älskling!
Lovar ta med kameran. Kanske vi ser något kul att ta kort på?!

*******************************************************************************************************************************

...........blev ett långt inlägg såg jag! :-)
Nu ska jag diska lite och sen ut i solen och njuta!

♥Heidi



Nu räcker det!

Man och barn är ute så att jag ska kunna städa innan vi får gäster. Det är släkten som kommer för att fira Melvin.

Scenariot brukar vara som följande:

Vaknar tidigt, dricker en kopp te. Frukost. Börjar plocka undan leksaker. Jagar runt och försöker klä barnen som inte vill. Thomas duschar. Thomas går ut med barnen. Jag städar hysteriskt i ett par timmar.
Städning innebär (för mig): INTE modell -ta det värsta. Utan med det så vill jag ha allt PERFEKT! Har jag glömt att torka speglarna eller byta en handduk i badrummet så får jag ångest! 
Familjen kommer hem igen. Vi äter lunch. Jag fixar det sista, lägger ut den nytvättade badrumsmattan. Tar en power-nap (för annars kroknar jag). Hoppar in i duschen. Börjar sminka mig, men så plingar det på dörren. Gästerna är här och min puls är väl på 180...

Men idag ser det annorlunda ut! Eftersom jag ska tänka på mig själv. Att jag INTE ska stressa upp mig. Att jag inte ska få "psykbryt" för att det ligger en skitig strumpa på badrumsgolvet när det kommer folk! Jag behöver inte ha ett perfekt städat hem. För vad ger det mig? Egentligen? Jo, det är bara stressande! Det GÅR inte ha kliniskt rent hem när man har tre små barn!
Det ska bara gå in i min skalle att världen inte går under om det ligger dammtussar under soffan...

Idag har Thomas gått ut med barnen. Jag skulle städa. Jag har städat badrummen -dvs bara det viktigaste: toaletten och handfatet. Ska byta handdukarna också, med det är ju ok.
Tog disken, som fyllde hela diskhon och diskbänken. Torkade vardagsrumsbord och köksbordet.
Sen SKITER jag i resten! Ska be Thomas ta en sväng med dammsugaren när barnen kommit hem, för det blir ju massa grus. Men jag struntar i att damma, jag struntar i att torka golven. Jag struntar i att städa barnens rum. Jag struntar i att skura badkaret. Jag struntar i att tvätta fönstrena, trots att de är fulla av pollen.

För jag vill inte! Jag har lust att scrappa istället! :-)
Så när jag skrivit klart detta inlägg så ska jag scrappa tills familjen kommer hem. Sedan ska jag äta lunch med dem. Duscha och så ska jag strunta i att sminka mig! :-)
Jag är lugnare redan... 
*vågen*

Trevlig söndag/vilodag!

Tänk på att:
Har du solen i ansiktet så ser du inte skuggorna!♥

RSS 2.0