*Gott Nytt År*

Hoppas alla får ett trevligt avslut av detta år och en lika trevlig början på 2009 !

♥ Heidi

Anton & Youtube

Anton har nog aldrig skrattat så mycket av något han sett förut, som när han tittade på björnen "Bernard". Hittade massa klipp på Youtube och han satt där vid datorn och kiknade av skratt! Det är så underbart att höra barnen skratta så hjärtligt! ♥Min gullunge




ett litet kort

Har fortfarande inte någon inspiration att scrappa LOs....men ett litet kort blev till igår. (hoppas inte födelsedagsbarnet läser min blogg nu). Tänkte redigera och printa ut lite foton ikväll..så kanske kanske blir jag scrapsugen!?


¨

Ute i mellandagsrean...

Fyndade julgardiner på Hemtex i Farsta Centrum igår! Endast 49 kr för två panellängder! Och dessa är ju som gjorda för mig! :-)




Sedan har jag hittat knoppar till mitt turkosa skåp också! De var inte på rea, men 19,50 kr/st var ju inte ett rån direkt! (finns på Indiska)



Sedan blev det fyra långärmade t-shirts till Melvin, för han har växt så det knakar! De var oxå på rea och kostade endast 49 kr/st!

*förlåt Älsklingen!*

Först måste jag bara be om ursäkt till min man -sorry, men jag måste få visa! *ha..ha*
Vi satt och drack glögg och skulle slå in julklappar, dagen innan julafton. Jag tittade på honom och såg att han funderade hur han skulle klippa pappret...Så jag gav några råd om hur man ska använda så lite papper som möjligt på sidorna man viker upp, för att det inte ska bli så knöligt och fult!
Här är hans resultat (se bilden nedan)...*something went wrong* LOL
Alltså, jag satt och försökte hålla mig för skratt när jag såg hur han kämpade...men jag kunde inte hålla mig. Jag skrattade så tårarna sprutade! (behöver jag säga att JAG tog över paketinslagningen?! ;-)



*pyssliga presenter*

Tänkte att eftersom jag bloggat så dåligt under julen, så ska jag kompensera genom att göra det ordentligt idag :-)
Först kommer lite foton på några av de hemmagjorda julklapparna jag pysslat och gett bort!

Här är en utav 4 vetekuddar jag sytt. Denna var till äldsta sonen, sen gjorde jag en apa till minsta lillebror och en grizzly till mellanbrorsan. Min syster fick ett liten hjärt-formad vetekudde!


Barnens farmor&farfar och mormor fick tavlor på barnen:


Och lilla Emelina fick en liten väska som jag sytt och dekorerat på båda sidor:





*feelings*

:-)


lånade bilden från www.frecklednest.blogspot.com

Pepparkakshus

Ett tag var jag lite osäker på ifall det skulle bli nåt pepparkakshus i år.....men se ni det lyckades!
Hade planerat att baka redan förra veckan men då blev jag sjuk, så i sista stunden (dvs. idag!) blev det klart! Hi..hi...det är så kul att klämma i och dekorera galet!!! Gjorde en "bambi" också (ritat av från ett scrap-papper) och den fick lååånga ögonfransar :-)









När jag ändå hade gjort kristyr så passade jag på att dekorera lite kakor med! Barnen provsmakade så allt smakade som det skulle ;-)
Sådärja, nu är jag redo för julen!


God Jul allesammans!

Kram, Heidi

julstök och gips

Har inte så mycket tid till bloggning nu innan jul. Har massor av julstök kvar!
Nu är hela familjen frisk *vågen*, känns som evigheter sen.
I lördags firade vi det genom att åka till Andys Lekland för att barnen skulle få leka av sig ordentligt! Det slutade med en gipsad hand för Willis :-(
Inget brutet, men ena benet i handleden har tryckts ihop så det blev gips i två veckor. Även om det gör lite ont så tycker han det är coolt med gips!
Dessutom fick han kopia på röntgenplåtarna :-)



Nu blir det frukost och sedan blir det julstök i 180 !

♥Heidi


*löv is in the air*

Häromdagen tvingade jag mig att scrappa, för att försöka komma igen efter min scrap-block. Det gick ganska bra, gjorde denna layout! Har dock inte kännt någon större lust att göra några fler LO:s....men det kan bero på att jag inte har printat ut några foton på ett bra tag. Får ta tag i det efter jul tror jag!








ho..ho..ho

Tiden verkligen springer förbi...Det är ju jul strax! Bakade lite igår (se inlägget nedan) och på tur står det stora pepparkakshus-baket! :-) Men det får nog vänta tills i morgon eller så.

Ett litet, men åh så smart, tips till julafton:  Ni vet att alla leksaker brukar ha miljontals (känns som det iaf) "plast-snurror" som gör att det tar jättelång tid att få ut själva leksaken ur kartongen. I år ska jag ta ut leksakerna ur förpackningen och ta bort allt sånt och sen i med leksaken i kartongen igen innan den slås in!
Vissa saker (som Briospisen A ska få i julklapp) tänker jag montera ihop innan jag slår in den. Så slipper man sitta på golvet och bygga ihop leksaker hela kvällen! Barnen blir glada också när de slipper vänta såå lång stund innan de kan leka med sakerna de fått!
(batterier kan också vara smart att sätta i, ifall det behövs!)

Är det inte ett bra tips så säg!? :-)

♥Heidi

*Doften av nybakat*





Finns det något bättre än doften av en plåt med nybakta kakor!? Näe!

Igår bakade jag två sorters kakor (samma grunddeg) och en äppelpaj (smul).
Testade ett recept jag hittade i Amelia Jul. Gillade skarpt dessa med valnötter! Mums

Grunddeg:
1 liter vetemjöl
1 ½ dl. socker
3 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
5 dl. flytande margarin
skvätt med kallt vatten

Man blandar ihop alla torra ingredienser och sedan i med margarinet och sist lite kallt vatten. Degen behöver inte vila utan det är bara att knåda ihop och börja kavla!

Gräddas i ca 180 grader i ungefär 10 minuter.

Valnötskakorna gör man genom att skära den utkavlade degen i fyrkanter och sedan tar man och blandar ihop valnötskärnor med honung och lägger en valnöt på varje kaka innan de gräddas.
När kakorna svalnat så spritsar du ut mörk choklad som du smält i vattenbad eller i micron. Lätt som en plätt!

Av lite mer än halva degen så stansade jag ut hjärtan som jag senare ska dekorera med kristyr och kanske nån liten godis på. Melvin gillar ju inte pepparkakor så han ska få dekorera dessa istället!

Medans jag väntar...





Väntar på att lite scrapinspiration ska dyka upp. Så länge pysslar jag med annat. Här är glasstruten jag nämnde i ett tidigare inlägg!
Snögubben är inte klar än....han saknar en arm och lite smågrejjer :-) Blev så inspirerad av Badankas snögubbar att jag var tvungen att prova att göra en egen!

*drömhem*

*Snälla tomten...låt mig få vara 5 år igen (en stund iaf) och låt mig få denna lekstuga!* ♥ ♥ ♥

Fann denna på ohdeedoh, och följer ni länken nedan kan du läsa mer och dessutom få länk till ytterligare foton från denna underbara lekstuga!






http://www.ohdeedoh.com/ohdeedoh/inspiration/sophies-nova-scotian-playhouse-071286

*sötsaker*



Hittade dessa underbara skyltar hos http://unikkollektion.blogspot.com som skulle passa fint hos mig!
Har ju en liknande skylt med glass på. Gottegris som jag är!
På tal om glass så har jag pysslat ihop en glasstrut i filt ikväll :-) Får fota i morgon! Provade göra en dammsugare i filt för ett tag sen....men den blev katastrofalt ful *lol*  Jag har ju blivit så förtjust i alla dessa tyg-bakverk som man kan köpa lite var stans! Vill ju ha varenda en...men smakar det så kostar det,eller är det inte så man säger ;-) Därför tänkte jag göra några själv istället!
Har virkat endel också. Barnen har beställt filtar till gosedjuren och jag har gjort en och håller på med två till. Pust, får ju kramp i handen av allt virkande!
 
♥Gokväll på er!

*Rockn´roll och tempel*



Älskade barn, du får mig att le och bli så varm inombords! Med alla dina sköna kommentarer och finurligheter!

Visste ni vilken dag det var igår? Alltså inte att det var onsdag. Inte att det var 3:e december. Nä, utan det var "tempeldagen"!
Willis deklarerade att det var tempeldagen igår. Han har varit hemma med feber i ett par dagar och då har vi tagit tempen ett par gånger, eller "tempel" som han säger.  :-)

Min söta kille är lite lätt uttråkad tror jag! Bara lite feber, men annars är han pigg som en mört. Han har haft rock-koncert och spelat elgitarr både "vanligt" och bakom huvudet och ryggen! *lol*
Nyss hittade han bubbelplast och den har han smällt genom att köra en lyftkran över den. Fram och tillbaka.
Sen kom han på att han kunde göra en kjol av plasten och gick och hämtade tejp(!) Han har fantasi så det räcker och blir över!


♥Heidi

Som en sol i vardagsrummet! :-)



Dagen har jag spenderat (nåja, delvis iaf) med att måla om skåpet som jag tidigare fyndat i grovsoporna :-)
En härlig turkos färg som passar perfekt in i vardagsrummet! Det blev en härlig färgklick och den lyser som en liten sol där i hörnet av rummet!
Riktigt färdigmålad är den inte. Ska måla ett lager till och så insidan ska piffas med!
Så foto får ni vänta ett tag på. Den som väntar på något gott.... *ler*

♥Heidi

ps. Nyfiken på färgen? Det är Beckers färgkarta och den heter "Mona" nr 1918.  Valde en blank vattenbaserad lackfärg.

Julpyssel

Årets adventskalender här hemma fick bli en överraskningskalender! Med olika saker varje dag. En dag kanske det blir baka pepparkakor, en annan kanske de får gå på skattjakt...man vet aldrig ;-)
Själv tyckte jag det kändes tråkigt med bara en lucka att öppna och sen en bild eller så. Och choklad varje dag...Näe!
Jag gjorde som så att jag tog förra årets kalender i trä (med magneter för varje dag, inköpt på Guldfynd) och så lägger jag in en liten lapp eller en ledtråd för varje dag. (Egentligen hade jag velat piffa till utsidan, men det får bli till nästa år..man kan ju inte hinna med allt heller)

Smart som jag är (!) så har jag inte fyllt kalendern på en gång. Utan kan bestämma samma dag vad jag tycker passar. Dvs, har det varit en stressig dag så kanske vi inte orkar ställa oss och baka pepparkakor, utan gör islyktor istället! :-) Självklart har jag förberett mig och skrivit ned massa tips på saker man kan "fylla" kalendern med!

Idag var det julkort som skulle fixas. Barnen fick välja någon de ville skicka ett julkort till och så fick det lite material att pyssla med. Jag hade tryckt ut lite fyrkanter med en stans, i juliga papper. Willis valde dock inte de allra juligaste mönstren (de var mönster på båda sidor av papprena) men han var så noga med var allt skulle sitta. Visst blev det fint! :-)


F´låt!

Ledsen att jag ignorerat min lilla blogg! Har helt enkelt inte haft någon ork till bloggen. Jag har varit såå trött och barnen har varit extra uppskruvade de senaste dagarna av någon anledning. Så, jag har försökt att ta det lugnt och härda ut -hur hemskt det nu än kan låta!
 När man har tre barn, varav ett stycke är i någon slags 5-6års trots. En är i en känslig fas och en är  tre år (-say no more)....så kan dagarna bli lite långa när mannen är på jobbet! *lol*

Häromkvällen gick jag, trots att jag helst legat och sovit, hem till min mor och fikade och fick med mig en virknål.
När jag kom hem lånade jag ett garnnystan som egentligen är barnens (de ville göra garnbollar) och började virka.
Kan säga att jag var väl typ 10år när jag gjorde det sist. Men oj, va kul det var! Jag kom på att det nog är en bra grej för mig!  Det är ju så att jag har svårt att bara sitta still och ta det lugnt utan att göra något. Så nu kan jag sitta med barnen när de tittar på Madagascar för femtioelfte gången, utan att det rycker i benen ;-)
Oj, nu är det riktigt tantvarning på mig! Men det skiter jag i! :-)
Nu måste jag bara lära mig mer, så kan jag tex virka mina egna blommor till scrappingen :-)

♥Heidi

RSS 2.0