valborg

Oj, vad veckan gått fort! Är så trött på kvällarna så jag har lagt mig tidigt varenda kväll! Vi är ute mycket på jobbet så det kanske beror på det. Ska bli så skönt att ha tre dagars ledighet nu!
Valborg firar (eller, firar och firar...) vi själva. Det blir lite gott med tacos och sen går vi till brasan en sväng.
Har aldrig riktigt varit den som firat Valborg specielllt...men man vill ju gå till brasan för barnens skull. Tänkte faktiskt ta med kameran och se ifall jag får lite bilder!

Måste fota vad jag handlat på Duka också! Fick presentkort i födelsedagspresent och jag var snabb att shoppa upp hela beloppet  (tack allihopa, det var en uppskattad present!) Det var rea också...så det blev lite mer än te-kopparna jag var ute efter! :-)

Ha en trevlig helg! Och grattis till Kungen, om du läser det här! ;-)

♥Heidi


jobbigt

Igår morse kraschade min älskade lilla dator...Jag blev så ledsen och tänkte på alla foton som jag självklart inte backat upp! Så nu får vi se om bilderna går att rädda...Håll tummarna är ni snälla!
Och se till att ni backar upp era foton, för de är ovärderliga! Alla stunder och minnen som ej kommer åter...

Nu ska vi försöka njuta av en solig helg och jag ska inte tänka mer på datorn och fotona. Håller på att baka just nu och barnen med mannen åkte till en lekpark. Senare ska vi packa picnick-korgen och åka mot havet och ha en härlig stund. Höra vågskvalp, känna på vattnet, fika, fota, promenera i sanden....*mmm*

Ha en trevlig helg!

♥Heidi

Helt slut!

Idag har vi varit på utflykt med barnen på jobbet. Kanonfint väder blev det också -Perfekt! Vi grillade korv och barnen lekte och jag fick lite färg i ansiktet :-)
Så efter att ha hållt koll på 19 barn bland alla andra förskole-och skolklasser som också var vid Rudans friluftsområde, så är jag helt slut! Ikväll blir det tidigt isäng med andra ord!


*Syltkakor*

Idag har jag och mellansonen, Willis, bakat syltkakor. Han ÄLSKAR syltkakor sen han fått smaka mormors svärmors syltkakor! Och eftersom det blir kalas på söndag (ja, jag fyller hela 32) så tänkte jag att han kan få hjälpa till.
Sedan ska jag prova ett nytt recept, efter önskemål från mannen min. Så gör jag nog en till omgång med mandelskorporna jag gjorde nyligen, för det var strykande åtgång på dem! Men det blir inte idag iaf....för snart blir det Greys Anatomy för hela slanten, med syster yster! :-)



Scrappat!

Här är två layouter jag glömt att visa! Scrappar inte så mycket för tillfället men två LO:er har jag till på lut här hemma, de är inte riktigt klara bara. Som vanligt är det texten kvar...Men de kommer oxå visas så småningom.




*sockersöt*

I söndags förmiddag hade jag förmånen att fota denna lilla prinsessa! Blev lite drygt 400 bilder.
Den första timmen gick väl sådär (eller vad säger mamman?! ;-) ) Då lilla Elisia både var trött och hungrig. Men efter lite mat och så, så vaknade hon till mot slutet och var riktigt nöjd när hon fick ligga i bara blöjan på fällen!



söndag

Vad underbart det är att sitta i solen och titta när barnen leker! Idag var det kallt men solen lyste upp iaf.

Fotade barnen när de lekte, lite på avstånd sådär...Gillar dessa foton där barnen är lite i oskärpa bakom trädet! Man förstärker känslan att de är inne i leken och den som fotograferar nästan smyger på dem.



*mini-lamp-makeover*

Såg en lampa liknande denna i en webbshop och genast tänkte jag att man enkelt kan göra en själv (betydligt billigare oxå!)
Så jag köpte helt enkelt bollfrans och så fäste jag den med sk. gluelines ( typ limkludd i en lång remsa, lätt att ta bort om man tröttnar) på lampan jag hade i fönstet! Enkelt, supersnabbt och bollfransen kostade bara 15 kr/m :-)
Lampan blev mycket finare, tycker jag!

Har ni några makeover-tips för hemmet? Såna där enkla knep man kan ta till när man vill ha lite förändringar men inte vill lägga massa pengar! Berätta!



*knatte-invasion!*

I förmiddags invaderades vårt hem av 15 små barn(och 3 vuxna) mellan 1-4 år! Anton hade bjudit hela sin avdelning på förskolan hem till oss på bullar! Så jag kunde ju inte annat än säga ja... ;-)

Barnen var så otroligt duktiga! Hade räknat med lite gråt och sånt när så många små ska vara i en lägenhet....men det gick så bra. Först började ALLA barn leka i Antons rum. 15 barn på 7 kvm...."finns det hjärterum finns det stjärterum" *LOL*
 Sedan bjöd Anton på frukt medan jag värmde bullar och serverade kaffe/te till pedagogerna. Det var riktigt lyckat och de stora killarna ville inte gå tillbaka till dagis sen!

Anton ska ju börja på storbarn till hösten så vi gav en liten present till avdelningen från honom. En bok om dinosaurier och sen så fick de lite pussel som barnen växt ifrån.
Har man ork och möjlighet så kan jag faktiskt rekommendera att bjuda sina barns avdelningar hem på fika! Speciellt på en småbarnsavdelning är det inte lika ofta som barnen hälsar på varandra och det är så uppskattat. Anton var stolt när han visade sina saker och han fick ju visa vägen hem till sig och så...
Det hade kanske varit lättare om man bodde i hus så man kan vara ute, men nu gick det här jättebra ändå! :-)
(och lyckligtvis kunde jag vila efteråt, för jag var ledig idag ;-) )



Påsken i foton...

Nu fick jag tummen ur och orkade leta fram foton från påsken....
Fotade inte så väldans mycket i påsk, men här är lite bilder iaf.




















Vi var hemma i påsk och hade en lugn och skön helg med familjen. Det kom besök i form av farmor, farfar, faster, kusin, mormor+sambo, moster och vovvar. Vi har pysslat, bakat, spelat RockBand, promenerat, målat och fixat. Och framför allt -inte stressat!

*Påskpyssel*



Är de inte söta?! Barnens kycklingar står på köksbordet i solen.. Mysigt :-)
Har suttit med en kopp te, en bok och solglasögon ute på balkongen i solen nu på morgonen. Så skönt att det äntligen är såpass varmt!
Idag står bullbak på schemat...återkommer med bilder!
Vad gör ni en sån här söndag?

*cardmaking*

Jag har ingen inspiration att blogga idag...så jag visar två kort jag gjort istället:





Tjing-a-ling/Heidi

Helgen

Då jag var ledig i fredags så var helgen lång. Idag kändes den extra lång, då det regnat och familjen varit så seg och smått uttråkad. Ingen har riktigt orkat ta tag i något....ja, ni vet hur det kan vara!

I lördags åkte jag iväg till Syfestivalen i Kista, med Marika och Pernilla. Det var första gången för mig, och vi åkte ju givetvis dit för scrapbooking-avdelningen.
Jag kom hem med lite cardstock, några mönstrade papper, bokstavsstickers och blommor. När jag kom hem var jag helt slut i huvudet! Men det var kul att komma iväg och få lite inspiration! :-) På kvällen gjorde jag klart en påbörjad layout, mer orkade jag inte. Men ska scrappa extra mycket i påsk tänkte jag!

Den här dagen har jag varit duktig och "lagat" lite gamla scannade foton från min (och min mammas) barndom. Kul att kunna rädda endel foton från tidens tand. Är ju inget proffs men att ta bort damm, lite smårepor och sätta lite mera färg på urblekta foton klarar jag.

Exempelbilder:

Jag ca: 1980
Före:


efter:


Jag och lillebror, ca: 1979-80
före:


efter:


Ser ni någon skillnad på före- och efterbilderna? Jag tycker iaf att det blev lite bättre!

SOLSKEN!

Vilket underbart väder! Jag har fönster och balkongdörren öppen och jag hör fåglarna kvittra och solen lyser på en nästan molnfri himmel.. Underbart!!!
Och här är jag inne och städar *LOL*. Har börjat med vårstädningen nu, eftersom solens strålar är väldigt avslöjande! Så jag står på stolar och torkar lister, plockar och fixar. Men för att inte stressa för mycket så tar jag lite i taget och lite senare tänkte jag ta en promenad i det fina vädret!

Jag tycker det är lite svårt att veta var man ska börja när man vårstädar. Eftersom barn=ständig smuts, så känns det som när man är klar så är det lika skitigt igen. Tur att barnen inte når upp på skåp och sånt iaf ;-)

Hur gör ni när ni vårstädar? Tar ni en hel dag (eller två) eller delar ni upp det? Eller kanske vårstädar ni inte alls??!


*jag vill ha*

Det är ju inte alltför lång tid kvar till min födelsedag...och kanske (jag sa kanske!) vill någon ge mig en liten present, så här är lite godsaker som jag inte tackar nej till:

En snygg retro timer, i turkost såklart (finns på Cosas.se)!

En snygg bakskål (från C´est la vie Home) :


Söta formar (finns på bla favoritsaker.se):


En riktigt snygg brödlåda(finns på favoritsaker.se:


Dags att byta ut kantstötta tekoppar mot en vit variant (Duka):


En trevlig bak-bok som tex Leilas "Piece of cake" är också välkommen hit.

Det var min "köks-relaterade" önskningslista...återkommer med min pyssel-lista!   :-)

RSS 2.0