Fotbollskalas!

William fyllde 7 år den 6/9 och på kalaset ville han fotbollstema. Lite slut efter alla barn och släktkalas mm. så var jag iaf glad att det var ett "lätt" tema. Grönt, vitt och svart och lite fotbollar på det!Jag printade ut fotbollar som jag skar hål i och trädde igenom de underbara papperssugrören som finns att köpa bla hos Klara Vill ni veta hur jag vek skjortservetterna så gå in på denna sida: http://www.howaboutorange.blogspot.com/ och klicka er in på sidan med diy/tutorials. Där finns även annat kul pyssel!Som på förra kalaset så blev det popcornstrutar som jag printat ut från en sida, som jag såklart inte minns nu var den kommer ifrån. Men google är perfekt när man letar idéer och sånt! Använde samma kartong som jag gjort hål i, men slog in den i svart omslagspapper denna gång.Kalaskillen in action. Sen tårtan som inte ville bli gjord....Hade nämligen köpt en tyll som spritsar gräs. Men stressad som jag var på morgonen så blev inte marängfrostingen som den skulle. Så när jag skulle spritsa så funkade det helt enkelt inte! Efter envisa försök att få till det så gav jag upp och bredde ut den istället. *suck*
Nåväl, den smakade väldigt gott iaf. Med vaniljcreme och jordgubbar och jordgubbsmousse, och sedan marängfrostingen ovanpå. De vita markeringarna på fotbollsplanen är vanlig grädde.

Det bästa med fotbollskalaset var när pappan tog ut alla grabbar för att de skulle få skjuta straffar på honom! ;-)

♥HEIDI

This is me.Det här är jag. Nyklippt, då jag mestadelen av mitt liv haft långt hår!
Inte så ofta som jag visar mig framför kameran, utan jag trivs bäst med den i handen.

Egentligen är detta en pysselblogg, men då jag vet att några iaf har undrat över mina sporadiska inlägg sedan våren så tänkte jag väl berätta.

I våras åkte jag in akut med bla. talsvårigheter, dubbelseende och allmän muskelsvaghet i hela kroppen.
Har under flera år varit sjukskriven till och från för utmattningssyndrom, men då jag mått mkt bättre psykiskt så har det väl gnagt lite i mig att jag aldrig blivit bättre i kroppen.

Under påsken blev det som sagt värre och jag fick åka in akut då jag inte kunde använda käken. Inte äta. svårt att tala.

Jag låg inne i ca 1 vecka och fick diagnosen Myastenia Gravis. MG. Som översätts ungefär som grav muskelsvaghet. Det är en autoimmun, neuromuskulär sjukdom. En sjukdom jag kommer få leva med i resten av livet.

I morgon, den 12 september, kommer jag opereras som en del av behandligen. De kommer ta bort en körtel som kallas Brässen (Thymus) och den sitter innanför bröstbenet. En stor operation, men ändå ingen avancerad.

Resultatet av operationen blir inte omedelbar utan det tar upp till flera år innan jag kan märka av någon skillnad. Att jag ev blir lite bättre och inte behöver medicineras lika mycket. Numera måste jag äta medicin nästan var tredje timme dagtid.

Diagnosen kom faktiskt som en lättnad, tro det eller ej. Äntligen veta vad som varit fel. Jag har kämpat så länge med att klara vardagen, som de flesta andra tar för givet. Att veta att det INTE varit psykiskt!

Nåväl, i morgon sker alltså operationen och jag vet inte hur länge jag blir borta från bloggen. Kommer ligga inne i ca1½-2 veckor iaf. Men jag har tidsinställt några inlägg så eventuellt märks det inte så mycket att jag är borta!

Under tiden på sjukhuset har jag laddat med garn och virknålar, så jag kanske har lite att visa sen ändå ;-)

Ta nu hand om varandra och fortsätt gärna kika in ändå! Om än bara för att skriva en liten uppmuntrande hälsning!

Kram, Heidi


Glömde visa...

I allt stoj och stress vid kalaset så glömde jag fota "scooby-popsen" eller, det blev inga pinnar då jag råkade göra själva "degen" inuti för saftig så papperssugrören jag tänkte ha till pinnar gick rätt igenom. Dessutom hade jag inte tid eller lust för den delen, att göra nya. Så det fick bli utan pinne! Men de smakade lika gott för det! =)

Någon vecka innan gjorde jag en testomgång med dessa och det är de jag fotat med mobilkameran, så jag visar dem istället. Kanske inte världens snyggaste, men man ser väl vem det är!?
 (På kalaset så hade jag redan lagt upp varsin på barnens tallrikar när jag dukade)


Scooby-Dooby-Doo

Anton har älskat Scooby Doo länge och har sett filmerna hur många gånger som helst. Så det var ganska lätt val när han fick välja tema på sitt 6-årskalas!Inbjudningarna gjorde jag enkelt genom att googla och hittade bilden ovan. Printa ut och så hittade jag en gratis font som hette Scooby Doo som jag skrev på baksidan av kortet.Färgerna fick gå i samma som Mysteriemaskinen (bilen) dvs. turkost, gul/orange, lila och lite grönt. Servetter och skedarna var gröna och ovanför bordet hängde ballonger i dessa färger. Av presentsnöre och lite färgat papper som jag printat ut "Anton 6 år" gjorde jag en enkel vimpel som fick hänga i fönstret.(glömde fota)

Jag använde omslagspapper till löpare, så det gjorde inget att det kladdades!

Köpte drickaflaskor som jag bytte ut etiketterna till färgat papper och printade ut olika bilder på Scooby Doo som gör miner. För att barnen skulle hålla reda på saften så skrev jag även namnen med samma font som inbjudningarna.
Äta då? Ja, Scooby och Shaggy är ju kända för att älska skräpmat och eftersom vi skulle bara ha fika så fick jag hitta på något annat. Det blev Scooby-burgare med Pommes Fred´s och Velma-dipp. *fniss*
Jag veet, jag är barnsligt förtjust i att göra sånt här och hitta på fjantiga namn :-P


Pommes Freds:en är gjorda av ett recept på Sugarcookies och degen kavlade jag bara ut och skar i olika stora bitar. När de kom ut ur ugnen så penslade jag på lite uppvispad äggvita och strödde på strösocker så det ser ut som salt (syns nog inte på bilden dock).Till pommes måste man ju ha lite ketchup eller hur!? Bara lite vanlig sylt (utan bitar) som de doppade sina kakor i! =)Scooby doo älskar ju Scoobysnacks. Dessa är receptet på Sega kolakakor (ur: Leilas bok "A piece of cake") och så köpte jag kakstansar i form av hundben.


Lite popcorn och lekar på det!?Sista leken var en hit! De fick dela upp sig i två lag och skulle "klä mumien" -först vinner. Varsin toarulle och så var leken igång! Oj, oj vad vi skrattade!

Hög ljudnivå och skräpigt blev det...men barnen rafsade snabbt ihop allt toapapper efteråt....för sen skulle de leta efter spåren som mumien lämnat efter sig.

När de hittat spåret så hittade de även godispåsarna som mumien gömt!
Snipp snapp snut, så var kalaset slut!♥HEIDI

Ps. Bilder på Scooby och mallar till strutar och pommes-kartongerna har jag hittat på nätet! I love google =)


Det är höst!

Helt plötsligt var sommaren över och skolorna startat igen. Lite snabbt gick det allt! Men nu ska jag försöka damma av lilla bloggen efter sommarledigheten! =)

I morgon får ni se mer av minstingens kalas...Nu blir det bara lite sneakpeak ;-)Ses i morgon!

♥HEIDI

RSS 2.0