*gott & blandat*

Tog en omväg förbi Panduro i Farsta på hemvägen. Behövde (ja faktiskt ;-) ) lite av varje.

Småpratade lite med kassörskan och hon sa att vanligtvis så brukar man kunna se vad folk ska pyssla med när man tittar i kundkorgarna...men här hade hon ingen aning!

Jag köpte:
 
Oasis
Sugarpaste
några förpackningar silkespapper
lim till limpistolen
styrolitbollar i olika storlekar
palett (med blandfack)



Kan du gissa vad jag ska göra!?


tillbaka



fotograf: My Lööw

Igår kom vi hem efter en härlig midsommar i Lista! Oturligt nog drog jag på mig en förkylning så nu känner jag mig halvt invalidiserad, eller nåt ;-)

Men nu är det bara den här arbetsveckan kvar, sedan har jag semester!!!!!! Ska bli otroligt skönt med hela 5 veckor semester! Känns som värsta lyxen, då jag hade bara två förra året! Och förutom sol/bad så ska det pysslas!! =)


♥HEIDI

 


Midsommar

Kikar in och önskar alla en Trevlig Midsommar! Ses efter helgen!


*DIY* (Do It Yourself, för er som inte visste ;-)

I det lilla överlevnadskitet (från förra inlägget) så låg det varsin ask med kritor "-att färglägga din dag med, när allt känns grått och tråkigt".
Jag tänkte jag skulle visa den för er, då det kan vara en rolig sak att göra till tex ett barnkalas att stoppa i barnens påsar. Eller för att hålla reda på vems kritor som är vems bland syskon som inte vill dela med sig!

Jag skrev ut mallen på ett rött tjockare papper. När jag klippt ut den och bigat (vikt) alla delar så skar jag till den gröna "flärpen" som man brukar hänga upp kritorna med i affären och vek den dubbel.
Gjorde ett hål med håltången och klistrade ihop allt med dubbelhäftande tejp.
Sedan googlade jag efter någon gratis font att skriva texten med. Denna fonten heter "Crayon" -passande nog ;-)
Voilá -ett eget paket med kritor, utan risk att någon tar fel! =)

♥HEIDI


*presenter*

Efter snart 3 år är det dags att vi tar farväl av två underbara fröknar på barnens förskola. Melvin gick på den avdelningen och nu slutar Willis. Vi har varit så nöjda och undrar hur vi ska klara oss utan dessa bra pedagoger! För att de ska klara sig (utan oss ;-) ) så ska de få detta "Survival kit" från oss, tillsammans med en blomma. *he..he*


Idéen kommer från nån amerikansk blogg, då de i USA firar "teacher appreciation week". Nåt som för övrigt borde anammas här i Svedala också tycker jag (och det hör inte det minsta ihop med att jag också jobbar på förskola ;-) )


Jag gjorde denna lilla mapp eller vad man ska kalla det. I den så skrev jag en lista med innehållet i lådan och "instruktioner",  sedan printade jag ut ett foto på sonen och satte fast på ett tjockare papper (cardstock) och på baksidan en liten intervju jag gjort med honom om sina fröknar! Tror det blir endel skratt när de läser intervjuerna, han har ju så sköna kommentarer!





HEIDI


*måndag morgon*

Idag börjar jag jobba sent, så jag passar på att slänga in ett inlägg nu på fm!

Alla barnens fröknar får handgjorda kort, och i år så får inte alla likadana -för jag har insett att jag tröttnar för fort på massproduktion ;-) Så nu får de på samma avdelning endast likadana.

Här är korten till Antons fröknar:


*faller för grupptrycket...*

De flesta andra har ju bloggat om Bröllopet igår, så jag får väl inte vara sämre ;-)

Hade inte tänkt "fira" nåt speciellt men sedan blev jag lite medryckt av stämningen och barnen var inte sena att hänga på!

På morgonen började de göra flaggor, Anton orkade inte göra klart sin och Willis blev inte nöjd så den åkte i soporna (höga krav -vaddå lik mamma!?).
Melvin gjorde iaf sin flagga som vi hängde upp på balkongen tillsammans med gula och blå ballonger.
Sedan fick tv:n stå på nästan hela dagen/kvällen på ettan. Melvin satt långa stunder och kikade med mig och frågade sisådär 20 000 frågor: Är alla prinsar och prinsessor? (när gästerna anlände till kyrkan), Vem är det? Varför är det poliser där? Varför?....

Men när vigseln började och jag blev lite tårögd så gav han upp *ha..ha* och sa: Ska du gråta nu oxå!? sen gick han ut och lekte istället.

Barnen fick lite gott dagen till ära också (ja förutom det obligatoriska lördagsgodiset) i form av chokladbollar:



Den som spar han har....

....många!

Det började med att Melvin och Willis sparade på kapsyler, sen tröttnade de och Anton tog över samlingen. I morse radade han upp alla på sitt lilla bord och de fick precis plats allihopa. Han visar vilken hans bästa kapsyl är...



När jag var liten samlade jag på bokmärken, sen blev det brevpapper. Minns att jag ett tag samlade på frimärken också..

Nu då? Hmm...eftersom jag scrappar så samlar man ju på sig såna saker men vet inte om man kan kalla det samling direkt!? Knappar hade jag dille att köpa ett tag iaf. Ni vet, man köper en förpackning med en färg...sen måste man ju ha en till...och en till...tills man har alla färger ;-)
Samma sak med blommor (i papper alltså)...man vill ju ha alla färger...


Det är nog en inneboende hamster i alla oss tror jag! Endel är "värre" än andra bara ;-)
Jag tycker det roligt med folk som samlar på saker, lite sådär halvgalet -men härligt!

Vad samlar ni på?

Hur mycket måste man ha för att kunna kalla det en samling egentligen? *funderar*


Skolavslutning.

Ja idag går Melvin ut förskoleklassen, och regnet öser ner. Vid regn fick inte föräldrarna vara med då de får trängas i en gympasal, lite trist...men jag ska snart gå och hämta honom. Vi ska iaf fira med att äta lunch på McDonalds har han bestämt!

I år fick det bli ett enkelt och snabbgjort "kort" med en tag man drar ut, till fröknarna. Och så får de varsin hemmagjord ros (kaffefilterros som jag berättat om förut tror jag). På tagen fick Melvin skriva en liten sommarhälsning...




Så fick jag användning av ett riktigt gammalt papper i högen oxå! Tror minsann att det rutiga kommer från de första trevande scrapförsöken för sisådär 7 år sedan! =)

 

HEIDI


*Till vinet*



Känns det trist att komma med bara en vinflaska "rätt upp-och ner" så kan man pyssla ihop ett litet förkläde! Går supersnabbt och enkelt att göra -bara fantasin sätter gränser!

Jag valde att göra ett somrigt förkläde i turkost och orange.

HEIDI


Men....

...ach då! Har ju testat flera olika nya roliga pyssel...men så kan jag ju inte visa dem för det ska bli presenter! Nu är mitt rum ett enda kreativt kaos, but I like it!

Har använt bl.a. styrolitbollar, pärlor, magneter, tyg, glitter... Nu är ni nyfikna va!?!? he..he..

Nej, detta är INTE mitt skrivbord (hittade den via google) men ni get the picture ;-)


Busiga killar och en modell...

"Två buskillar"
Hittade riktigt gamla bilder på Melvin, där han är precis fyllda 1. Var lite kul att scrappa så gamla kort på min stora älskling! (även om jag inte är så nöjd med själva LO:n)

Det blir aldrig lika bra att fota layouter som att scanna (men så länge jag inte har en A3 scanner så får ni stå ut med det ;-)  Tänk bort de två små silver-magneterna i övre hörnen oxå, då jag fotar mot magnettavlan i mitt rum!


Närbild:



"Mammas modell"

Willis är den som oftast går med på att vara modell. Vid detta tillfälle fick jag tom honom att byta kläder under "sessionen" ha..ha...kan inte vara lätt med scrappande mamma!

Papprena är den härliga kollektionen "Mamarazzi" från BoBunny...och det passar ju bra ;-)


Närbild:


HEIDI


*just a picture*

 


I morgon ska jag försöka fota de layouter jag skapat den senaste tiden. Det är inte många, och inte är jag helt nöjd heller, men jag har iaf gjort dem! Visar i morgon! Försöker scrap-terapia mig just nu (ja, ordet är påhittat, men ni fattar).

Så länge får ni en fin bild att kika på, som jag hittat nånstans i cyberrymden...

Ta hand om er!
♥HEIDI


RSS 2.0