morotsmuffins *slurp*

Mumsigt recept på morotsmuffins/morotskaka:

2 ägg

2 dl socker

3 dl morötter

2 dl raps eller solrosolja

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bikarbonat

1 tsk kanel (eller lite till...om man gillar det)

1 tsk vaniljsocker


+ florsocker, philadelphia, skvätt med citronsaft


Vispa ägg och socker fluffigt. Riv morötterna fint (ca 3 st) och rör ned dem och oljan i äggblandningen.

Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.

Fyll muffinsformar till ungefär 3/4 eller i en form med löstagbar botten.
Grädda kakan i 175 grader i ca 35 minuter eller muffinsarna i kanske 10 minuter, prova med en tandpetare!

När de är klara och svalnat så blanda ihop ett paket philadelphia med en skvätt citronsaft och florsocker. Jag höftar bara florsockret...det är en smaksak om man vill ha lite tjockare glasyr eller så..
Bred kladdet på kakan/muffinsarna -klart!

Orginalreceptet är morotskakan, så muffinsarna är väldigt saftiga och kanske smuliga, men åhh så goda! :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0