receptet
Här är det utlovade receptet på "plättarna" jag gjorde häromdan.
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
1 liten burk keso
1 litet grovrivet äpple (gärna grönt, för de är syrligare)
kardemumma och kanel (jag tog en "skvätt" av kardemumman och dryga matskeden av kanelen :-)
Vispa ihop alla ingredienser, och låt gärna smeten stå till sig en stund.
Stek i smör på medelvärme. Det tar ganska lång tid att steka dem (jämfört med vanliga plättar) och vänd dem försiktigt!
Serveras med grädde och ev färska/tinade bär.
(receptet hittade jag i metrobloggen -vägen från 137 kg)
2 ägg
3 msk dinkelmjöl
1 liten burk keso
1 litet grovrivet äpple (gärna grönt, för de är syrligare)
kardemumma och kanel (jag tog en "skvätt" av kardemumman och dryga matskeden av kanelen :-)
Vispa ihop alla ingredienser, och låt gärna smeten stå till sig en stund.
Stek i smör på medelvärme. Det tar ganska lång tid att steka dem (jämfört med vanliga plättar) och vänd dem försiktigt!
Serveras med grädde och ev färska/tinade bär.
(receptet hittade jag i metrobloggen -vägen från 137 kg)
Kommentarer
Trackback