Scooby-Dooby-Doo

Anton har älskat Scooby Doo länge och har sett filmerna hur många gånger som helst. Så det var ganska lätt val när han fick välja tema på sitt 6-årskalas!Inbjudningarna gjorde jag enkelt genom att googla och hittade bilden ovan. Printa ut och så hittade jag en gratis font som hette Scooby Doo som jag skrev på baksidan av kortet.Färgerna fick gå i samma som Mysteriemaskinen (bilen) dvs. turkost, gul/orange, lila och lite grönt. Servetter och skedarna var gröna och ovanför bordet hängde ballonger i dessa färger. Av presentsnöre och lite färgat papper som jag printat ut "Anton 6 år" gjorde jag en enkel vimpel som fick hänga i fönstret.(glömde fota)

Jag använde omslagspapper till löpare, så det gjorde inget att det kladdades!

Köpte drickaflaskor som jag bytte ut etiketterna till färgat papper och printade ut olika bilder på Scooby Doo som gör miner. För att barnen skulle hålla reda på saften så skrev jag även namnen med samma font som inbjudningarna.
Äta då? Ja, Scooby och Shaggy är ju kända för att älska skräpmat och eftersom vi skulle bara ha fika så fick jag hitta på något annat. Det blev Scooby-burgare med Pommes Fred´s och Velma-dipp. *fniss*
Jag veet, jag är barnsligt förtjust i att göra sånt här och hitta på fjantiga namn :-P


Pommes Freds:en är gjorda av ett recept på Sugarcookies och degen kavlade jag bara ut och skar i olika stora bitar. När de kom ut ur ugnen så penslade jag på lite uppvispad äggvita och strödde på strösocker så det ser ut som salt (syns nog inte på bilden dock).Till pommes måste man ju ha lite ketchup eller hur!? Bara lite vanlig sylt (utan bitar) som de doppade sina kakor i! =)Scooby doo älskar ju Scoobysnacks. Dessa är receptet på Sega kolakakor (ur: Leilas bok "A piece of cake") och så köpte jag kakstansar i form av hundben.


Lite popcorn och lekar på det!?Sista leken var en hit! De fick dela upp sig i två lag och skulle "klä mumien" -först vinner. Varsin toarulle och så var leken igång! Oj, oj vad vi skrattade!

Hög ljudnivå och skräpigt blev det...men barnen rafsade snabbt ihop allt toapapper efteråt....för sen skulle de leta efter spåren som mumien lämnat efter sig.

När de hittat spåret så hittade de även godispåsarna som mumien gömt!
Snipp snapp snut, så var kalaset slut!♥HEIDI

Ps. Bilder på Scooby och mallar till strutar och pommes-kartongerna har jag hittat på nätet! I love google =)


Kommentarer
Postat av: Maria

Wow! Vilken fantasi.Det där kalaset kommer barnen prata länge om!

2011-09-08 @ 05:24:44
URL: http://mariasfrestelser.blogspot.com
Postat av: Marie - Cakes and Sweets

Åh, vilket härligt kalas ni hade!! Jag älskar TEMA KALAS!!! Har precis haft ett Cupcake kalas för min dotter. Har en son som är 14 år som hade Scooby Doo kalas för ett antal år sedan. Åh det är sååå roligt att planera temakalas:)

2011-09-11 @ 21:32:41
URL: http://cakesandsweets.blogg.se/
Postat av: Camilla

Åh va superfint du gjort det! Mina barn älskar också scooby dooooo.. ska lägga detta på minnet :)

2011-11-09 @ 20:55:06
URL: http://husnr8.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0